Община Сливен

Станишев: Идвам в Сливен в лошо настроение. Генерал Милев ще е новият кмет!

Сергей Станишев
07.10.2011 / 10:03

Ще ви призная, че идвам при вас в много лошо настроение - бяха първите думи на лидера на БСП Сергей Станишев към препълнената с членове и симпатизанти на партията зала "Зора".

Те ахнаха от изненада, но конфузът им бързо се разсея. Едва се добрахме с колата до тази зала - поясни Станишев и на всинца стана ясно, че е заради разкопания град. Сливен е в ужасно състояние! Преди да влезе в салона той говори по същата тема пред надошлите журналисти: Вече 8 години Йордан Лечков ходи по главите на хората, толериран от управляващите! Пред множеството лидерът посочи за пример дори един малък град като Балчик, където са усвоени 70 млн. от ЕС и европроектите са приключени.

Станишев нееднократно подчерта катастрофалното управление на общината и кмета Лечков, довело до пълен и безвъзвратен провал на проекта по ИСПА, възлизащ на 60 млн. евро и замразеният и може би окончателно изгубен такъв по водния цикъл. Не може сливенският кмет да будалка безкрайно гражданите и да очаква отново да гласуват за него - каза Станишев. Според него трябва да бъде извършена тотална ревизия на общинските финанси след сигурното, според него, влизане на генерал Милев в общината, на когото предстои да поеме на плещите си изключително тежката, но благородна мисия да върне Сливен на сливналии.

Уви, каза соцлидерът, много от онези, които са подкрепяли Лечков сега се представят за алтернатива на неговото управление и гражданите трябва да са нащрек.

Ситуацията в страната Сергей Станишев определи като изключително драматична и мрачна. Имало е подобни периоди в миналото, но изпълнени с надежди, изпълнени с подем и обществена активност. Но сега, като обикалям страната си давам сметка, че не съм виждал толкова отчаяни и обезкуражени български граждани в градове, села и паланки, толкова безработни млади хора и специалисти в различни сфери. В медиите все по-често се съобщава за потресаващи битови инциденти, завършващи със смърт, някои хора слагат край на живота си. Популистката политика "Да градим магистрали, пък после да има и за вас!" е аморална и няма нищо общо с дневния ред на хората. Бойко Борисов тръгнал да учи Брюксел как да се справи с дефицита, та станахме за смях…

Вътрешно-политическото положение Станишев определи като атмосфера на репресии и страх:страх да не останеш без работа, ако гласуваш за ГЕРБ, ако се кандидатираш не за кмет на ГЕРБ, ако не си покорен и отстояваш своето мнение. На ГЕРБ трябва да бъде даден урок и само БСП може да направи това! - бе категоричен лидерът на социалистите.

Вече не е 2009 г., еуфорията от идването на ГЕРБ на власт се топи. Генерал Кольо Милев е нашият силен кандидат! -каза още Станишев и призова сливенските граждани да го подкрепят.

В своето кратко слово кандидатът за кмет генерал Кольо Милев изрази усещането си за мотивация и вяра в привържениците на БСП и подчерта, че неговият екип търси не скандали, не интриги, не политическо противоборство, а решения на тежките общински проблеми. Време е неколцината местни феодали да бъдат издухани от политическата сцена, местният бизнес да заработи, да се даде тласък на образованието и духовността, да бъдат върнати инвеститорите, често пъти прогонвани от града. Време е да се възцари и законността, а общинската администрация да заработи изцяло в полза на обществения интерес.

Особено емоционално бе изказването на общинската съветничка (сега втора в листата на БСП) Соня Келеведжиева. Да си сливналия днес е незавидна съдба - каза Соня. Сливналии имат нужда от силна подкрепа.

Г-жа Келеведжиева определи групата съветници от БСП в досегашния парламент като най-силната, най-конструктивната и най- принципната. Тя не предаде гражданите, не се разпадна, но в следващия местен парламент трябва да сме много повече, за да бъдем по-ефективни.

Соня Келеведжиева припомни за драматичната съдба на младите хора в Сливен, като изнесе един фрапиращ факт: 90 деца от Езиковата гимназия в Сливен са предпочели да търсят призвание в чужбина. Сливен е последен по грамотност в България, а България -последна в Европа, подчерта тя, припомняйки за закритите училища, книжарници и пр. Вместо "Надежда всяка тука оставете!", на табелата при влизане в града ни трябва да пише друго. Само БСП може да върне Сливен на сливналии!- завърши Келеведжиева.

В залата присъстваше цялото ръководство на БСП - Сливен Асен Гагаузов, Мартин Славов, както и българският посланик в Египет Иван Гайтанджиев.

По-рано през деня Сергей Станишев, ръководството на БСП, кандидатът за кмет ген. Кольо Милев и Иван Гайтанджиев, се срещнаха с ромите в „Надежда”, като ги призоваха към етническа толерантност и да не продават гласовете си. По сетне те се срещнаха с жители на село Крушаре. Пред стеклите се на площада крушарци говориха Сергей Станишев , генерал Кольо Милев, Мартин Славов и др. Бяха им зада¬дени много въпроси.

 

„Седмица”

 

Още снимки от новината

Сергей Станишев

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев