Община Сливен

Предизборни изяви на ГЕРБ в Нова Загора и Сливен

Николай Грозев
06.10.2011 / 15:44

Вчера, на 05 октомври, кандидатът за кмет на Община Нова Загора Николай Грозев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ бяха на среща с жители на с. Любенец. Интересът към тази среща беше толкова голям, че местата за сядане в клуба на пенсионера се оказаха малко, затова се наложи някои да стоят прави по време на цялата среща. В началото г-н Грозев направи отчет за свършеното през мандата си и представи бъдещите планове на общинското ръководство в сферата на: инфраструктурата, социалната дейност и здравеопазването, все въпроси от изключителна важност за местните жители. Д-р Константин Тачев, досегашен общински съветник от групата на ПП ГЕРБ разказа за свършеното от общинския съвет в здравната сфера и отговори на зададени му въпроси от жители на селото. Председателят на съюза на пенсионерите и кандидат за общински съветник Христо Димитров благодари на общинското ръководство в лицето на г-н Грозев за добрата съвместна работа през годините, плод на която са новосъздадените 12 пенсионерски клуба и значителното подобряване на материалната база във всички 35 клуба на територията на общината.. Доверието, което местните жители изпитват към групата на ПП ГЕРБ личеше и по големия интерес към тях, и по начина, с които ги изпратиха- с усмивки, музика и добри пожелания.

Всички, проведени до сега срещи на Николай Грозев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ в селата:Еленово, Любенец, Полско Пъдарево и клубовете: на учителите и централен пенсионерски клуб в гр. Нова Загора протичат в спокоен диалог за обсъждане на важни за жителите на общината въпроси, без нападки и оплюване на кандидатите от другите политически партии. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЗИТИВНА- така определят до сега кампанията на г-н Грозев и екипа му, хората, присъствали на проведените предизборни срещи

 

За втори път в тази кампания кандидатът за кмет Йордан Лечков и съветници от листата на ГЕРБ се отзоваха на поканата да гостуват в пенсионерски клуб №1. В този разговор кандидатите на ГЕРБ очертаха политиките в местната власт, които ще развиват – довършване на започнати и стартиране на нови инфраструктурни проекти, запазване на местните данъци и такси, развитие на културните институти.

В отговора на интереса на възрастните хора към пътната инфраструктура на града, Йордан Лечков информира присъстващите за готовите проекти за кръгови кръстовища на бул. „Ген. Скобелев”, до магазин „Тернопол” и до кръстовището на „Розова градина”. „Спечелихме и проект за облагородяването на парк ”Юнак”, това са неща, които реално ще станат” – каза Йордан Лечков. Той припомни, че коритото на река „Дюлева” е почистено, сменени са водопроводите в кварталите „Дружба” и „Сини камъни”. Докато течеше ремонтът, булевард „Георги Данчев” беше разкопан, но сега е най-хубавият в града. Йордан Лечков увери присъстващите, че улиците в централната част на града ще се асфалтират до 3-4 месеца.

Възрастните хора попитаха защо се застрои централния градски площад „Хаджи Димитър”. Мария Григорова – кандидат за общински съветник от ГЕРБ отговори, че разрешенията за строителство в този район са били подписани преди 2003 и сега няма как да се променят.

На въпрос за пречиствателната станция за питейна вода, Йордан Лечков отговори, че тя е почти готова, но ако не се подмени водопреносната мрежа, съоръжението се обезсмисля. Трябва да се подмени водопреносната мрежа в кварталите „Клуцохор”, „Кумлука” и централната градска част и тогава да се включи пречиствателната станция. „За довършването на целия този сложен проект имам подкрепата и от премиера Борисов”, заяви Йордан Лечков.

Кандидатите за общински съветници Димитър Митев, Мариян Янков, Керанка Стамова и Здравко Костадинов разясниха на хората, че в момента Сливен е градът с най-ниски местни данъци - такса смет и данък сгради. Таксите за детски градини и ясли също са най-ниски в страната, не са променяни от осем години.

Община Сливен подпомага всички културни институти на територията на общината. Над 1 милион са вложени за охранителни витрини за експонатите в историческия музей, с каквито малко музеи могат да се похвалят. Със 700 хил. лв. са финансирани археологическите разкопки на експедиция ТЕМП.

 

Предизборен щаб ГЕРБ - Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев