Община Сливен

Предизборна среща на Кръстанка Шаклиян в село Жельо войвода

Кръстанка Шаклиян
06.10.2011 / 12:47

Кандидатът за кмет на Сливен и водач на листата общински съветници от ПП Българска нова демокрация, Кръстанка Шаклиян, проведе среща с жителите на с. Желю войвода. На нея тя представи визията си за развитието на района. По време на оживената дискусия, протекла при голям интерес, стана ясно, че очакванията на хората се съсредоточени основно върху това в лицето на общината да намерят стабилен гарант и партньор, който да им съдейства за кандидатстването пред фондовете и програмите на Европейския съюз. „През последните четири години благодарение на тези проекти има общини, които процъфтяват – съгласи се г-жа Шаклиян и обясни, че бъдещето зависи от уменията на управляващите по места да работят като свързващо звено с европейските институции и да предоставят административна и логистична подкрепа на всички, които искат да кандидатстват. „Това е единственият път да се постигне икономическо и социално сближаване с Европа, от която – въпреки че рядко го усещаме в ежедневието си – ние също сме част” – продължи кандидатът за кмет Кръстанка Шаклиян и посочи конкретни стъпки за постигането на тази цел, включващи възстановяване на доверието на европейските институции към Сливенския район, утвърждаване на нов модел за взаимодействие и подкрепа от страна на общината при изготвянето и кандидатстването с проекти към ЕС, прилагането на добри практики на място и натрупване на административен капацитет.

„Няма да ви лъжа, чака ни много работа, но това е единственият път напред – каза г-жа Шаклиян. – Отварянето към Европа ще доведе след себе си и инвеститорски интерес, и разкриването на нови работни места, и големи инфрастуркурни проекти.”

В заключение бяха обсъдени мерките, които Шаклиян и нейният професионален и експертен екип планират за земеделието в района – въвеждане и прилагане след приемането на изменението в Закона за опазване селскостопанско имущество на разрешенията по охрана, които ще бъдат регулирани с нарочна Наредба на общинския съвет; управление на земеделските общински имоти чрез публично оповестени и явни търгове за аренда и наем; реформиране на общинска служба „Земеделие и гори”, от която зависи изготвянето и прилагането на споразумения за ползване на земеделски земи; поддържане на полските пътища и съоръжения съобразно възможностите на общинския бюджет.

„С бюлетина номер 27 ще направим първата стъпка към това след четири години селата в Сливенско да се дават за пример в страната” – завърши Кръстанка Шаклиян, която през следващите дни ще проведе срещи в гр. Кермен и още села в общината.

Пресцентър ПП БНД

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев