Община Сливен

Д-р Люба Бъчварова ще бъде носител на наградата „Милосърдие”

Д-р Люба Бъчварова
06.10.2011 / 09:43

Началникът на детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен д-р Люба Бъчварова ще получи наградата „Милосърдие” на Община Сливен за 2011 г.

Това е единодушното решение на комисията за определяне носителя на приза, каза д-р Юлия Бянкова, член на комисията и председател на Регионалната колегия на БЛС. Наградата се връчва за дългогодишни здравни и социални дейности, проявен професионализъм, научни достижения и висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика. Призът е учреден през 2008 година. Негов първи носител също е лекар от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен – д-р Димитър Боянов, завеждащ отделението по реанимация. За 2009 година носител е Стела Вангелова, която е работила в болницата като медицинска сестра и е била преподавател в бившия Медицински колеж в града. През 2010 г. наградата получи Ели Карамфилова - дългогодишен координатор на Съюза на инвалидите.

Процедурата за номинации за награда «Милосърдие» тази година стартира през септември.

Кандидатури се предлагат от неправителствени и граждански организации, здравни и социални заведения и институции на територията на общината.

 

Майка и бебето й са в болница след като ги блъсна кола

 

Млада жена и бебето й на около една годинка са блъснати от лек автомобил в Сливен. Момченцето е било в детска количка.

Майката е с няколко счупени ребра и има счупване на раменна кост. Детето е с фрактура на черепа. Състоянието на пациентите е стабилно. На 4 и 5 октомври спешна помощ в болницата са потърсили 96 души. Хоспитализирани са 36. Настанените в акушеро-гинекологично отделение са 8, в кардиология – 7, ортопедия и вътрешни отделения – по 4, по 2 в урология, УНГ, инфекциозно и неврохирургия, по 1 в психиатрия, неонатология, неврология и хирургия.

За периода са извършени 28 операции и 5 раждания.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев