Община Сливен

Десислава Танева: На избори -като на избори. Да върнем евросредствата!

Десислава Танева
04.10.2011 / 10:46

Областният координатор на ГЕРБ Десислава Танева е чужда на патоса и политическото лозунгарство. Дейността й в "Мел инвест" я е научила на прагматизъм.

Затова демонстрира съвсем трезв поглед към предизборната ситуация в Сливен. Според нея истинската предизборна кампания тепърва започва и е скептик по отношение на политическия дебат в оставащите двадесетина дни. Всякога управляващите са на прицел и срещу тях се обявяват останалите политически формации - смята тя -и всеки прави опит да извлече политически дивиденти от всяка наша греша стъпка.

Според Десислава Танева, дебатът в Сливен е опорочен с продължаващите вече близо две години разпри, довели до замразяване на европроектите. Веднага ще дам пример със САПАРД- казва тя. - Бяха изпратени сигнали до Брюксел за опорочени процедури при 98 наши фирми през 2006 година в сферата на преработвателния и хранителния бизнес. Те бяха поставени в черен списък и проектите спрени, а с тях се зае прокуратурата. Сега те излизат чисти от делата, но страната ни изгуби 48 мин. евро.

Предизборната кампания в Сливен започна още миналата година с всички възможни средства срещу кмета г-н Лечков. Няма лошо те да се водят на основата на политически дебат, но се размиха всякакви граници и обществеността стана свидетел на брутални разпри, а десетките сигнали осуетиха европроектите. Питам се, като гледам процесите и мотивите на някои формации в Сливен в стремежа им да дойдат на власт, дали след време нашият кмет няма да изглежда светец в сравнение с други някои?

Тук в разговора с г-ца Танева изразих несъгласие: осъдителната присъда срещу Лечков и други фрапиращи данни за извършени от него нарушения не са мит. Що се отнася до европроектите, през тези две години правителството можеше да контролира по-ефективно процесите в Сливен и дори да се опита да помири двете страни в името на завършването им. Г-ца Танева се съгласи, че не всичко е било направено както трябва.

Тя смята, че общинския съвет в Сливен през изминалия мандат е станал инкубатор на агресия, вражди и различни интереси. Време е за един нов, обновен местен парламент с професионалисти и компетентни личности и се надявам в него да влязат такива – каза тя.

На избори - като на избори. Всеки тръгва за победа, както и ние!- завършва г-ца Танева. Сега главната ни цел е да размразим европроектите.

 

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев