Община Сливен

Предизборни срещи на г-жа Шаклиян с творци от Сливен и пенсионери

Кръстанка Шаклиян
03.10.2011 / 20:59

„Местната власт трябва реално, със сърце и без да жали усилия да застане зад културата в общината – да поощрява творците на Сливен и тяхната работа, за да може да си възвърнем славата на център на духовността” – заяви кандидатът за кмет от ПП Българска нова демокрация г-жа Кръстанка Шаклиян по време на срещата си с музиканти от симфоничния оркестър на Сливен.

„Повечето управници си мислят, че културата е занимание за преодолелите своите битови и икономически проблеми общности. Музиката, театърът и живописта изглеждат като малка грижа на фона на тежкото ежедневие и предизвикателства. Но не трябва да забравяме, че в най-тъмните времена от нашата история тъкмо светлината на духа е насочвала нацията ни по верния път, давала ни е надежда и вяра, че ще успеем да се справим. За мен културата и днес е фундаментът, върху който трябва да стъпим, за да прогледнем отвъд проблемите си, а общината не може да я жертва или пренебрегва – обясни позицията си г-жа Шаклиян и пое ангажимент, когато влезе в местната власт, да използва всички възможни ресурси, опита на своя екип и силната си лична мотивация, за да може Сливен да стане място, достойно за богатото си духовно наследство.

„Ще въведем нов стил във взаимоотношенията между общинските и ведомствени културни институции на основата на партньорство, съвместни проекти, поддържане и обогатяване на материалната база – продължи Кръстанка Шаклиян. – Вие, музикантите от нашия симфоничен оркестър, давате част от културния облик на града и е недопустимо е да се срамувате от условията, в които ви се налага да го правите. Чака ни много работа, за да се преподредят приоритетите на общината, но искам да знаете, че с бюлетина номер 27 културата няма за пореден път да изостане най-отзад на опашката.”

По време на последвалата дискусия за ролята на творците в изграждането на облика на една съвременна европейска община Кръстанка Шаклиян обясни, че за нея това не е само важен елемент от визията й за управлението на Сливен, но и многогодишна кауза – в подкрепа на горното тя в лично качество ще помогне на симфоничния оркестър да представя Сливен и зад граница, а при него в града да гостуват известни диригенти и музиканти.

Музикантите от симфоничния оркестър от своя страна коментираха, че за пръв път кандидат-кмет ги посещава в рамките на предизборната си кампания и дава ясен знак, че ще подкрепи творците на Сливен.

 

В рамките на предизборната си кампания кандидатът за кмет на Сливен г-жа Кръстанка Шаклиян и кандидатите за общински съветници от листата на ПП Българска нова демокрация продължиха да се срещат и разговарят с пенсионери и представители на групи в неравностойно положение.

В кв. „Комлука” г-жа Шаклиян каза на хората, дошли да чуят какво ще промени в общинското управление: „Моят предизборен девиз е – Чака ни работа! Не е важно какъв цвят е котката, важното е да лови мишки. За мен, когато става дума за Сливен, времето да се делим е отминало. В изборния ден всички ще имаме шанса да решим идеологията ли е по-важна или градът, в който живеят нашите деца и внуци. Вие сте гласът на мъдростта и опита, който може да убеди младите да отидат да гласуват. Само така ще променим Сливен към по-добро. Това ще бъде началото, после ще дойде и същинската част – работата.”

Срещата с пенсионери от кв. „Комлука” продължи с представянето на листата общински съветници на ПП Българска нова демокрация в Сливен. „Това са хора, които със своя авторитет и професионализъм застанаха зад идеите ми. Хора, доказали се в своите професии – инженери, научни работници, преподаватели, лекари. Те са посветили кариерите си да помагат за образованието, здравеопазването и индустрията, а сега искат да помогнат, за да върнем просперитета на Сливен. Ще го направим с бюлетина номер 27” – каза Кръстанка Шаклиян.

Кандидатът за общински съветник от листата на ПП БНД, д-р София Костова, също взе думата и обеща, че ще се отнася към проблемите в здравеопазването, зависещи от общината, със същото упорство и внимание, с които се е отнасяла към хилядите си пациенти в своята дългогодишна кариера.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев