Община Сливен

Генерал Кольо Милев: Сливенските села са оставени на самотек

БСП
03.10.2011 / 12:10

„В селата от години няма ред, те са изоставени на самотек, решават се само проблемите, които са очевадни и то на парче. За селата в община Сливен трябва да има план със съответното финансиране. Но преди да се случи това са важни управленците – и в община Сливен, и в населените места ще работят хора, които са наясно, че в селата има потенциал и той е важен за местната икономика и не трябва да го оставяме да загине.”, заяви по време на срещите си с жителите на селата Горно Александрово и Калояново кандидатът за кмет на БСП Кольо Милев.

Друг основен ангажимент на БСП за селата е назначаването на зам.-кмет, който ще отговаря за селските райони, стана ясно от разговорите на кандидатите за кмет и общински съветници от БСП с хората от двете села.

 

Основна болка за Горно Александрово, наред с миграцията на младите и ниските доходи, е липсата на детската градина. „Няма къде да изпратим децата, за да заработим дори малкото пари, които ни дават”, заявиха жени от селото. Хората в Калояново поискаха пазар, на който регламентирано да продават селскостопанска продукция, без да създават опасност за движението по шосето София-Бургас. Според генерал Милев обезопасяването на сега действащите тържища е само временното решение, а по-дългосрочното е в създаването на сдружения на селскостопанските производители с активната подкрепа на общината, което ще им помогне по-ефективно да предлагат продукцията си директно на тържището в Сливен.

 

„Ключът към проблемите на селата – от реновирането на сгради и на детски градини, до решаване на социалните проблеми на хората, е личността на кмета. Той трябва да е активният партньор на общината в търсенето на инвеститори, печеленето на проекти, той има силата да защити инетерса на съселяните си пред общинския кмет. Затова при избора си на кандидати за кметове БСП залага на опита на доказали се и чисти личности и на отваряне към младите и активните. Нямаме право на безвремие и експерименти.”, заяви лидерът на партията в Сливен Мартин Славов.

 

В Горно Александрово БСП издига Руси Великов, който напълни площада на селото със симпатизанти. „Той е един от нас, живее като нас, знае ни проблемите, нищо чуждо не е пипнал”, коментираха кандидатът от БСП хората от селото.

 

Пред пълната зала на читалището в Калояново, Мартин Славов представи и кандидатурата на партията за кмет на Калояново – Таня Дамянова, един от на-младите кандидати за сметове в общината. Зад нея застана и председателят на Младежкото обединение в града Вероника Делибалтова.

„БСП залага много и ще подкрепя млади и качествени хора, тяхната енергия и модерно мислене, могат да отворят много врати за населените места, които управляват. За да се върви към промяна в селата, са нужни познаване на възможностите за привличане на средства и добри контакти. БСП от години инвестира в обучението в тази посока на млади общински кметове и съветници”, заяви Мартин Славов.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев