Община Сливен

Как Обама омагьоса американците и стана президент

сн. "Труд"
03.10.2011 / 09:06

Предизборната кампания у нас е в разгара си, но кандидат-президентите кой знае защо не ни впечатляват особено. Как стори това Обама през 2008-ма.

“Аз не правя история. Правите я вие.” Това е една от фразите на Барак Обама, с която успя да “запали” американците, и те го избраха за президент. А кампанията му и резултатът от изборите през 2008 г. влязоха в световната история.

“Промяната”, обещана от демократа, и призивът “Можем да повярваме” сработиха дори в САЩ, макар хората там да живеят в една от най-уредените държави в света. Американският президент заложи на три основни неща в предизборната си битка.

Първо - обиколки на всяко кътче от огромната територия на САЩ. Второ - на семейството си, което бе неотменна част от всяка негова крачка. Обама не се притесни да покаже на Америка и света близките си хора и да ги превърне в най-добрата си реклама - и съпругата му Мишел, и трите им дъщери се качваха редом с кандидата за държавен глава на сцените пред хилядите хора в почти всеки щат. Новината “Кандидатът за президент на демократите Барак Обама ще прекъсне за два дни своята кампания, за да посети болната си баба на Хавайските острови” в разгара на изборните страсти, допринесе за човешкия образ на президента.

Третият коз бяха интернет и огромният брой доброволци, които успяха да направят така, че Обама да е на “клик” разстояние от избирателите по всяко време.

Не липсваше и “екзотика” - на една от изборните срещи на демократите и Обама послание към хората да гласуват изпратиха астронавтите от Международната космическа станция. И те самите пуснаха бюлетини - макар и на 200 мили от твърдата земя. Обама заложи и на авторитетите. (Труд)

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев