Община Сливен

Кръстанка Шаклиян: "Искам сливналии да живеят и да остаряват красиво"

Кръстанка Шаклиян
30.09.2011 / 15:28

„Искам хората в Сливен да живеят красиво и да остаряват красиво” – с тези думи Кръстанка Шаклиян, кандидатът за кмет на Сливен от ПП Българска нова демокрация, откри предизборната си среща с пенсионери от кв. „Сини камъни”. Пред тях тя представи визията си за управлението на общината, в която солидарността, грижата за възрастните хора и възприемането им не като бреме, а като един от стълбовете на обществото имат ключови позиции.

Участниците в срещата поставиха пред г-жа Шаклиян въпроса с битовото осигуряване на пенсионерските клубове в града и по селата. „Всяка община има приет Правилник за организацията и дейността на пенсионерските клубове, според който се уточняват средствата за издръжката им, и с това, общо взето, нещата приключват – отговори Шаклиян. – Аз обаче съм убедена че пенсионерските клубове биха могли да бъдат живи и активни организации и заслужават специално допълнително внимание. Това трябва да се места, на които да се събирате, за да общувате, да водите културен и социален живот и да влезете в ролята си на барометър и мъдър съветник за случващото се наоколо. За целта е наложително да се излезе извън формалното отношение на общината към вас и да се стимулира интереса на бизнеса към дейността ви, за да привлече допълнително финансиране. При добра воля и изготвени механизми и форми на поощрение от страна на общинското ръководство, каквито ние предлагаме, това ще се случи.”

По-късно на среща с хора с увреждания в Клуба на инвалида в кв.”Даме Груев” кандидатът за кмет на Сливен Кръстанка Шаклиян подчерта, че за нея важен приоритет е градът да бъде достъпен за гражданите си. „Ще се боря за общодостъпна градска среда и нормален достъп до институциите за всички, живеещи в общината, защото това е единственият начин да можем да се наречем съвременно европейско общество” – подчерта Шаклиян.

В рамките на предизборната си кампания г-жа Шаклиян и кандидатите за общински съветници от листата на Българска нова демокрация ще продължат да се срещат и разговарят с пенсионери и представители на групи в неравностойно положение. „За нас проблемите на тези хора са реална кауза. Намеренията ни са да ги представляваме в общината и да защитаваме интересите им, затова не ги приемаме просто като спирка в предизборната кампания, а като съмишленици. Няма да спрем да търсим мнението и препоръките им” – каза Кръстанка Шаклиян, която с бюлетина №27 възнамерява да осъществи визията си за община Сливен като пълноценен партньор и стабилна подкрепа за пенсионерите и хората в неравностойно положение.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев