Община Сливен

Радостин БОЗУКОВ: Не мога да търпя случващото се в града…

Радостин Бозуков
30.09.2011 / 08:49

Радостин Бозуков, кандидат за общински съветник от листата на БСП заяви пред „Седмица”: Личността на генерал Кольо Милев ни накара да повярваме , че промяната е генерална.

 

Г-н Бозуков, Вие сте успешен бизнесмен. Защо влизате в политиката?

- Държа да подчертая, че влизам шести в листата на БСП, но от гражданската квота. Защото като гражданин не мога повече да търпя това, което се случва в нашия Сливен. И тук аз няма да описвам състоянието на този изстрадал град, тъй като то е известно до болка на всички сливналии. По–скоро ще акцентирам върху някои от основните проблеми. Според мен, на първо място стои острата намеса на кмета в търговските отношения между фирмите и общината. Общинския съвет, в който той – Йордан Лечков, има мнозинство, обслужва неговите интереси и на неговия кръг. На второ място добавям отчаянието и обезвереността на хората , които обедняват с всеки изминат ден. Повечето от тях напускат града ни, за да търсят препитание в чужбина. Те не могат да си намерят работа в града, защото през последните осем години от Сливен бяха пропъдени стратегически инвеститори. А защо те си отидоха, трябва да обясни сегашният кмет.

 

А защо избрахте листата на БСП?

- Аз смятам, че като голяма национална партия, БСП е единствената, която може да извади града от огромния батак, в който той е затънал. Налице е огромна задлъжнялост на общината, спрени европейски пари за водния цикъл, порочна практика на рамковите споразумения, загубено доверие на Брюксел. Разбира се, на везната на моя избор натежа и личността на генерал Кольо Милев. Личност, която наистина ни накара да повярваме, че промяната ще е генерална .

 

Не търсите ли облаги от влизането в политиката?

- Няма как да търся облаги, защото всичко, което съм постигнал е от бизнеса. Когато съм строил хотел „ Национал”, аз не съм бил в политиката, за разлика от други хора. Аз съм се доказал в бизнеса и хората го виждат по моя хотелски комплекс. Фактът, че президентът Първанов беше мой гост миналата седмица доказва, че „Национал Палас” притежава необходимия лукс и комфорт, за да бъде удостоен с такава височайша визита.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев