Община Сливен

Ген. Милев: Стоп на измислените рамкови споразумения

Генерал Кольо Милев
29.09.2011 / 09:15

Изправете Сливен на крака, градът боледува. Такова е искането на жителите на Ново село към кандидата за кмет ген. Кольо Милев и екипа общински съветници от БСП в сряда. С тревога те питаха за задълженията на общината, за заробващите банкови заеми, за спрените европейски средства и за разбитите улиците.

„Изходът е само един – следващото управление да е силно, експертно и прозрачно и да се отчита на гражданите къде, защо, как са били похарчени парите, какъв е бил ефектът”, каза в отговор ген. Милев.

„Няма да се залъгваме, че батакът може да се оправи изведнъж. Ситуацията е кризисна. Най-адекватното действие в такъв случай е ясен антикризисен план, който екипът ни подготви. Той минава през пълна ревизия на договорите на общината. На практика ние нямаме никаква информация какви договори са се сключвали, извършени ли са дейностите по тях, как са извършени”, коментира кандидатът за кмет от БСП.

По думите му трябва да се каже „стоп” на измислените рамкови споразумения. За тях освен кметът, заслуга имат и "приятелски" фирми от бивши и настоящи партньори. Заради тях Сливен се увенча с печална слава в целия ЕС. Резилът е факт, благодарение не само на това управление, но и на алчните за европейски пари фирми, които се оказаха некомпетентни да ги усвояват и управляват. ЕС не е разграден двор или опитно поле за фирми, които желаят да се упражняват как се копаят улици или как се полагат тръби.

Бедност и безработица мъчат Сливен. Този проблем се решава с активност от страна на общината – новото управление е длъжно да стегне финансово общината и да търси активно инвеститори, защото кризата няма да е вечна.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев