Община Сливен

ДКТ-Сливен замина на фестивал в Браила, Румъния

Театър - Сливен
27.09.2011 / 08:46

От 27 до30 септември Куклен театър – Сливен участва в театралния фестивал „Дни и Нощи на Европейския Театър” в град Браила, Румъния. Сливенските артисти ще представят пред публиката и критиците спектакъла „Приказка в ръчичка” от чешката авторка Ива Пержинова, режисьор Елза Лалева. Сценографията е на Свила Величкова, музиката на Кристиян Бояджиев, участват актьорите – Ефимия Павлова, Мария Райчева, Атанас Махнев.

 

Това е шестото издание на международния театрален фестивал в Браила. Културният форум започна на 24 септември и ще приключи на 2 октомври, като в програмата му са включени драматични и куклени спектакли.

 

Спектакълът „Приказка в ръчичка” вече има своите награди от участия в национални и международни театрални фестивали. На НТФ”Михаил Лъкатник”2009 в Ямбол, спектакълът получава наградата за оригинална музика на Кристиян Бояджиев и награда за мъжка роля, присъдена на Александър Караманов. На МТФ „Лут Фест”, 2009 в Източно Сараево, Република Сръбска, Босна и Херцеговина спектакълът отново получава награда за мъжка роля, присъдена на Александър Караманов.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев