Община Сливен

Весело: Кои са "Комиците" в сливенския политически театър?

Комиците
26.09.2011 / 11:33

Ако се взрем, драги читатели, в героя на Христо Гърбов -Пегъзи Музовски и си го представим плешив, пред нас ще изникне самият… Йордан Лечков.

Като Пегъзи, наш Данчо ту се блещи някому, ту е ядовит и страховит, ту пустосва някого или ухилен се прави на шмекер... Ето го нашият първи герой в сливенския политически театър, по-скоро комедия.

Ще ни се да уверим сливенските политици, че се целим не в имиджа им преди вота. Напротив, правим го добронамерено, с цел да разведрим и тях, и читателите. Защото наред с праха от разкопаните улици се надига нетърпима политическа воня и дори личностно озлобление. А ние сме за весел Сливен.

Но да продължим…Ако се взрете в героя на Петьо Петков -Шайбата, ще откриете известна физическа прилика с кандидата за кмет на Синята коалиция Митко Сяров. Те се различават по едно: героят на Петьо е непрекъснато на сцената и все бърбори, докато лидерът на сливенската ДСБ е господар на мълчанието. Очаква се обаче по време на кампанията да се отпуши. Демонстрираният от героя на Любо Нейков политически стил понякога пък ни напомня за лидера на сливенските социалисти Мартин Славов. Но в някаква степен ролята пасва и на Руси Големанов, и по-малко на Галин Кънчев.

Бойко настроеният за битка и показващ "мускули" герой на Руслан Мъйнов пък веднага извиква представата за неуморимият напоследък политик одеятел и медиен вдъхновител Радостин Русев. Той внася на сцената напрежение и емоции, същото, което прави сам Радото от близо две години насам.

Пред другите "Комици" обаче стоят въпросителни. Това се отнася най-вече за многопластовия Кръстьо Лафазанов, а такъв в сливенската политическа комедия май не съзираме. За Ненчо и Ненка също сме в неяснота. Димитър Митев от ГЕРБ, Иван Петров от "Съюз за Сливен" и някои други носят известни черти от характера на деловия и конструктивен Ненчо. Името Ненка пък веднага извиква у нас асоциация с друго сходно – Недка (Енергиева). Но бомбастичната кокетка на Любо Нейков е неправдоподобен вариант на чаровницата и обиграна в друг тип флиртове зам. -кметица, обслужваща "Империа"- та.

Та точно в деня на гостуването на "Комиците" в Сливен (послучай откриването на предизборната кампания на ГЕРБ), оставяме отворена вратата за нови предложения. И вместо да се мусим и мразим, хора, дайте да се забавляваме!

 

Гесрги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев