Община Сливен

Терористичен акт срещу Алексей Петров, днес той е в Сливен и Котел

Алексей Петров
26.09.2011 / 08:52

Кандидатът за президент и сочен като глава на "Октопод"-а Алексей Петров обяви в събота, че срещу него е извършен терористичен акт.

Той обясни, че предната вечер около 20 часа в дома му в Тетевен, където се провеждала предизборна сбирка, се опитали да проникнат въоръжени лица. По думите на Петров, "благодарение на бързата намеса на граждани, полицаи и хора, ангажирани със сигурността на мероприятието, не се е стигнало до кървава престрелка".

"Това е терористичен акт, извършен по безпрецедентен начин за най-новата история на България", твърди Петров, цитиран от Дарик радио.

Алексей Петров не даде повече информация за случилото се, но заяви, че по време на инцидента той е бил в дома си заедно с целия предизборен щаб.

Според разказа на Алексей Петров, един от нападателите е поръчков свидетел по делото, лично инструктиран от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. На същия този свидетел били обещани 500 хиляди лева, за да свидетелства срещу Петров.

"Имаме достатъчно данни, че това е провокация и тези хора са били инструктирани по телефона, дори по време на инцидента. Смятам, че за този акт отговорност носи лично премиерът Бойко Борисов", каза Алексей Петров.

Официален сигнал за инцидента не е подаван в полицията.

 

 

На 26 септември 2011 г., в 13.30 ч. в Камерната зала на Драматичен театър „Стефан Киров” в град Сливен кандидатите за президент и вицепрезидент Алексей Петров и Николай Георгиев ще дадат пресконференция. От 14.30 ч. в същата зала ще се срещнат с избиратели от региона.

 

От 17.30 ч. в киносалона на читалище «Съгласие и напредък» в град Котел ща се срещнат със симпатизанти.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев