Община Сливен

Яне Янев раздавал предизборно шарани на… лапнишарани

Яне Янев
26.09.2011 / 08:49

По шаран срещу всяка бюлетина в полза на РЗС са раздавали от партията на Яне Янев за предстоящите избори в Стражица. За новия похват в търговията с гласове сигнализираха свидетели на алъш-вериша в сайта за изборни нарушения fairelections.eu.

Според сигнала на 23 септември, когато бе открита кампанията, местният лидер на РЗС Димитър Димитров-Фотата и кандидатът за кмет на Яневата партия в общината Петър Николов освен риба са раздавали по 50 лв. за глас в селата Асеново, Камен и Кесарево.

 

Шараните били осигурени от частния язовир на уволнения за далавери от полицията кандидат за кмет Петър Николов, пише в публикувания на сайта „За честни избори” сигнал от местен жител.

 

По думите му двамата търговци на гласове раздавали шараните и парите „най-нагло пред голяма група хора”. Както писа „Монитор”, кандидатите за кметове на Пловдив масово не спазват изискванията за предизборните им билбордове и са застрашени от налагане на глоба в размер до 2 бона.

 

Сред нарушителите е и настоящият градоначалник Славчо Атанасов. От сигналите, публикувани на сайта през последните дни, става ясно, че не само в града под тепетата партиите не спазват разпоредбата на

 

Изборния кодекс поне 10% от площта на плакатите им да е заета с информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. В разрез със закона били и постери на кандидата за президент на РЗС Атанас Семов./БЛИЦ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев