Община Сливен

Доброслав Иванов (ВМРО-НИЕ) бил издънка от рода на Стамболов

Доброслав Иванов
21.09.2011 / 08:57

В Сливен общинската конференция издигна за кандидат журналистът Доброслав Иванов. Доброслав Иванов, въпреки че е родом от София, е сливналия отдавна и пасва на формулата местен, свестен и известен. В столицата не го познават, но знаят, че в Сливен го познават с добро", заяви при представянето на кандидатурата председателят на ВМРО – НИЕ Петко Атанасов.

Доброслав Иванов е роден на 25 март 1967 г. Завършил е техникум по слаботокова електротехника „А. С. Попов", в казармата е радиомеханик на тогавашната авиобаза в Добрич. След приключването на обучението си по българска филология в СУ „Св. Кл. Охридски" от 1994 г. живее е работи в Сливен, бил е в частния бизнес, но се занимава предимно със журналистика. Някои го определят като „гласът на Сливен", заради големия му стаж в редица радиостанции, дописник на пресата, общественик. Хората го свързват със справедливи публикации и разнообразни предавания

и рубрики. Бил е член на редица съвети, включително и на областния антикорупционен в миналия мандат.

Член на организацията ВМРО от 1997 г., сега е член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – НИЕ и на Националния предизборен щаб, списва вестник „Патриот", бил е на редица ръководни длъжности в местната организация, участвал е в организацията и логистиката на редица избори след демократичните промени.

Обикновено не изтъква, но е издънка по линия на прабаба си от рода на Стефан Стамболов, а единия му прадядо е бил съратник на Яне Сандански.

Владее много добре руски и добре френски език. Женен, с две деца.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев