Община Сливен

След Разлог: Ямбол и Сливен - най-проблемни на вота?

Карикатура
20.09.2011 / 10:20

Излъченият наскоро филм от БТБ за извършени драстични нарушения по време на миналите избори в Разлог всява доста опасения за възможни такива и в Ямбол и Сливен.

В Ямбол БСП вече се готви да сигнализира Европейската комисия, защото местната общинска избирателна комисия засега отказва да я регистрира. Комисията го направила с абсурдното обяснение, че не може да... вземе решение. Ямболските социалисти ще настояват в Ямбол да присъстват международни наблюдатели заради опасения от манипулации. "ГЕРБ в Ямбол искат да отстранят БСП от изборите и търсят служебна победа” - заявяват червените.

В Коалиция "Съюз за Сливен", в БСП и други политически формации в града под Сините камъни също имат лоши предчувствия срещу вота, свързани с нечистоплътни манипулации както в ОИК, така и в избирателните секции по места. Очаква се Лечков и обкръжението му /не местният ГЕРБ/ да провокират огромно напрежение в кв."Надежда", Речица и другаде, а вече плъзнаха и слухове за обещавани парични средства на отделни групи гласоподаватели. Доколко и опонентите им ще останат чисти по време на вота, един Бог знае. Но вече се лансира необходимостта от европейски наблюдатели и в Сливен с оглед проехтялите чак до Брюксел скандали около сливенския кмет. От "Съюз за Сливен" информираха, че вече правят първите стъпки в тази посока.

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев