Община Сливен

Коалиция "Съюз за Сливен" - без юрист сред първите 10 кандидат-съветници

Коалиция "Съюз за Сливен"
19.09.2011 / 15:52

Това се случи на редовната пресконференция на Коалиция "Съюз за Сливен" днес.

Пред камерите и медиите Радостин Русев, председател на коалицията съобщи, че е взето решение подреждането на първите 12 в листата за общински съветници да се извърши чрез жребий в присъствието на местните журналисти.

Русев уточни, че водач на листата ще бъде кандидатът на Коалиция "Съюз за Сливен" за кмет Иван Славов, а втори ще бъде самият той като председател на формацията. Петото и деветото място в листата са запазени за бизнес и гражданска квота.

Останалите места до 12-то бяха определени чрез жребий, изтеглен от настоящите общински съветници на коалицията. Радостин Русев сподели, че това е единственият справедлив и неутрален начин да се извърши подреждането в челото на общинската листа, тъй като всеки от съветниците има свой съществен принос за сформирането, укрепването и отстояването на принципите и целите на Коалиция "Съюз за Сливен", както и за изобличаване на безобразията и беззаконията в местната власт, извършвани от кмета Йордан Лечков.

И така, жребият определи трети в листата на "Съюз за Сливен" да бъде д-р Радко Кесов, четвърти - Веселин Балтов, шести - Иван Петров, седма - д-р Ганка Василева, осми - Андрея Андреев, десети - Петър Димитров, единадесета - Елена Попова и дванадесета - д-р Емилия Симеонова.

Обявената като "демократична" и провеждана за пръв път своеобразна "томбола" за общински съветници, обаче остави на заден план едни от най-работещите и най-компетентни в миналия местен парламент Елена Попова, д-р Емилия Симеонова и др.

Така на практика Коалиция "Съюз за Сливен" остава без юрист в първата десятка. А изглежда далеч по-прагматично ДСБ-арят д-р Кесов да отстъпи място на енергичната Елена Попова.

(По информация на Агенция "Сливен")

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев