Община Сливен

Предизборно: Анкета на МГЕРБ за символ на Сливен, ген. Милев връчи награди

Анкета
19.09.2011 / 10:09

МГЕРБ Сливен проведе анкета „Избери своя любим символ на Сливен”, с която бе поставено началото на културния проект „Пътеводител на културното наследство”.

Анкетата продължи в рамките на седмица от 12 до 18 септември в специално поставената за целта на проучването шатра пред офиса на ПП ГЕРБ. На вашето внимание предоставяме обработените резултати от вота на гражданите за любима културна забележителност. В гласуването се включиха 440 сливналии. Най-много гласове събра паметникът на Хаджи Димитър.Символът победител ще бъде публикуван на корицата на сборника „Пътеводител на културното наследство”, който ще излезе от печат около Димитров ден празника на Сливен. 129 са гласовете за паметника на Хаджи Димитър, като на второ място останаха Сините камъни с 102 гласа, а трети и четвърти съответно с 68 и 65 гласа са Старият Бряст и Халката.

Ето и резултатите за останалите символи в анкетата - по 15 гласа имат къща-музей Хаджи Димитър и Светещият Кръст, с 12 е Градският часовник, с по 7 са църквата „Св.Димитър” и Орлето,а с 6 гласа остана Часовниковата кула. В анкетата на оставеното място за алтернативни предложения от гражданите сред най-интересните са Фабриката на Добри Желязков, Художествената галерия „Димитър Добрович”, Национален музей на текстила, къща-музей и паметник на Добри Чинтулов, лифта, кълбото и др.

Анкетата е част от културния проект на МГЕРБ „Пътеводител на културното наследство на Сливен”. Целта на проекта е да допринесе за развитието на културния туризъм, като се популяризират забележителностите на Сливен, които да привлекат туристи от страната и чужбина.

 

Генерал Милев връчи наградите на Планинско „Българка 2011”

 

Ген. Кольо Милев връчи днес наградите на победителите в автомобилното състезание Планинско „Българка 2011”. Пилотът на Проспийд Николай Златков с Ауди S1 спечели първото място в надпреварата, следван от Илия Царски от „Автоцар Рали” и Николай Паунов, състезател на Бета Рейсинг.

Ген. Милев поздрави всички участници в състезанието за изключителните им умения и високия дух за победа. По думите му планинско „Българка” трябва да продължи и занапред, тъй като това е най-качественото трасе в страната и в Европа.

"Планинско Българка" е последен VIII кръг от шампионата на страната и в него участват най-изявените български пилоти. Дължината на трасето е 5 250 метра. Председател на организационния комитет на състезанието е народният представител Асен Гагаузов.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев