Община Сливен

На мерника на министър Цветанов попаднал и… тъстът на Плевнелиев

Д-р Кавраков
16.09.2011 / 11:03

През м.ноември м.г. е бил арестуван и изпратен за три денонощия в ареста тъстът на Росен Плевнелиев - д-р Любен Кавраков, известен неврохирург в Благоевград.

Това съобщава днес в."Галерия". Д-р Кавраков (на сн. горе) е бил жертва на една от показните полицейски акции преди драмата с колегите му в Горна Оряховица. Екстъстът /баща на бившата съпруга на Плевнелиев - Вероника/ е бил брутално задържан, окован с белезници и хвърлен в килиите на национал¬ното следствие редом с тежки кримиинални престъпници, наркопласьори и контрабандисти. Унижение, което едва ли ще забрави някога.

През май т.г. абсурдното обвинение, че издал "невярна" диагноза,с

която негов пациент е започнал дело срещу служители на МВР за полицейско насилие, отпаднало.

Д-р Кавраков трудно се възстановил след ареста и дори обмислял да се откаже от медицинската практика. Но все пак решил да остане и продължава да ръководи отделението по неврохирургия. Заедно с него в ареста бил пратен и шефът на ортопедията в Благоевград д-р Александър Сивиков. Той също е оневинен половин година по-късно, но както на д-р Кавраков, така и на него никой официално не се е извинил.

Пациентът им, оплакал се от полицаите, се казва Георги Петков. Той пуснал жалба срещу тях. С обвинението за фалшива диагноза обаче ченгетата биват оправдани.

В Благоевград са категорични, че точно авторитетният д-р Кавраков и дъщеря му Вероника са играли най-голям принос за кариерата на Росен Плевнелиев. "Вероника е изключително интелигентна и образована жена. Без Кавракови сега Росен щеше да е един най-обикновен инженер" - смятат благоевградчани. Понастоящем тя ръководи дирекция „Човешки ресурси” в Емпорики банк. Сключват брак с Плевнелиев през 1990г., но бракът им се разпада.

Случаен ли е бил арестът на д-р Кавраков? – се питат мнозина.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев