Община Сливен

Любопитни: Бременен мъж шашна докторите

Бременен мъж
16.09.2011 / 09:08

Израелец на 24 години шокирал лекарите преди дни, когато казал, че е бременен и иска да го прегледат.

Мъжът бил роден като жена, но на по-късен етап променил пола си. Той е първият транссексуален израелец, който е забременял.

Пил е хормонални таблетки, преди три години си е махнал гърдите, пуснал си козя брадичка, но си оставил репродуктивните органи.

Оженен е за мъж и в болницата настоял всички да му говорят в мъжки род, а и изглеждал като мъж във всяко отношение. Лекарите обаче са констатирали, че бременността му върви добре, а терминът му е след два месеца.

Томас Бийти /36 г./ стана първият мъж, който забременя. Миналата година той роди третото си дете.Томас също е роден като жена и до операцията си през 2002г., при която също си е оставил репродуктивните органи, се е казвал Трейси.

 

 

Откриха още една планета, която може да бъде обитаема

 

Планета отвъд пределите на Слънчевата система планета, на която потенциално може да се развие живот, открили астрономите.

Съобщението за откритието бе направено на пресконференция в град Моран, щата Уайоминг.

Планетата е 3,6 пъти по-голяма от Земята. Температурата на повърхността й е между 26,5 и 44 градуса по Целзий при огромна влажност.

"Там е доста задушно и некомфортно, но все пак става за живеене", коментира Лиза Калтенгер от института "Макс Планк" в Германия. Засега не е ясно дали на новооткритата планета има живи същества и ако да, на каква степен от развитието си са те.

Планатата все още си няма име и се нарича само с официалното обозначение HD85512b. Тя се върти около звезда с 1800 градуса по-хладна от нашето Слънце, намираща се в съзвездието Вела на 35 светлинни години от Земята.

Годината на новооткритата планета е дълга 60 дни, защото орбитата й е доста близко до местното слънце.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев