Община Сливен

Предизборно: Сагата БСП - Иван Славов, май само с един актьор

Иван Славов
12.09.2011 / 12:30

След като веднъж известиха медиите, че Иван Славов е изключен от партията, от БСП дадоха не само пресконференция по темата, но изпратиха и позиция до медиите.

В него се обосновава взетото решение, обяснява се колко много е направила партията за Славов, който обаче се отдал на фракциона дейност заради политическите си амбиции и т. н., въпреки опасността да я разцепи, преследвайки личните си интереси. Славов е наречен "лице под наем" и т.н.

На днешната пресконференция на Коалиция "Съюз за Сливен" чийто кандидат-кмет е, Иван Славов разпространи открито писмо по повод гореспоменатия текст. Но както с него, така и с изреченото пред журналисти даде да се разбере, че няма да участва в зараждащата се сага на противостояние. "В мое лице БСП вижда противник, а аз виждам в нейно лице свои приятели, съученици, колеги". Славов заяви, че довечера дори ще се срещне с партийната организация, в която е членувал доскоро и там ще изрече своите истини.

Пресаташето на Коалицията Витанов, а по-сетне и Радостин Русев разказаха за прохождащата предизборна кампания. Засега лидерите на Коалицията посещавали квартални клубове и села по покана на тамошните организатори. Официалната кампания щяла да започне на 26 септември от 19 часа в салона на сливенския театър. Ще бъде организирана предизборна Кръгла маса, на която 9 общински съветници щели да дадат отчет за своя престой в местния парламент. В кампанията щели да се включат и младежките организации на "Съюз за Сливен", които ще почистват отделни местности на Карандила, подлези в града и т.н. Иван Славов допълни, че по места се водят прагматични диалози по реални житейски проблеми и условията на живот, изпълнени с остра критика към сегашното управление.

Проблемът на БСП е в самата БСП, заяви Радостин Русев по повод критиките към Коалицията и нейния кандидат. От Коалицията са благодарили на депутата от БСП Георги Божинов за отправеното питане към министър Караджова /поместваме го отделно/. Той добави още, че се очакват конкретни резултати от проверки на ОЛАФ и други институции относно изгубените евросредства за Сливен.

Б.Р.: Както в този случай, "Седмица" ще помества само предизборна хроника до сключване на съответните договорености с политическите формации, както е по традиция от години.

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев