Община Сливен

Гаф: „Тримата глупаци” в битка за кметския пост в Сливен

Афиш на "Другата България"
12.09.2011 / 10:03

Кети Бозукова и "Другата България" сътвориха най-куриозния рекламен кич в историята на прехода наред с тези на прочутия седесар Ганчо Делев и пр.

Впрочем, кичът се равнява и на екстравагантните изпълнения на екзотични персони и в национален план като Йоло Денев, Жорж Ганчев и др.

От известно време "Другата България" /вече с офис в НТС/, в нарушение на закона, лепи афишите си из центъра преди определения от закона срок. Днес те още могат да се видят по ларгото, а заемаха и цялото рекламно пространство пред ДСК. Там обаче в събота се настани ГЕНЕРАЛната промяна, тоест БСП. Кандидат-президентът Волен Сидеров също напомни за себе си...

Но за какво всъщност става дума?... Вчера граждани сигнализираха: вие писахте за незаконното лепене на афиши, но разгледахте ли внимателно какво има на тях?

Ние се взряхме в един от плакатите и направо ахнахме: там са се настанили три фигурки (на сн. горе). Единият носи на раменете си футболна топка вместо глава и на всеки е ясно за кого иде реч. Вторият е с червени гащи - също ясен политически акцент. А третият е с магистратска шапка.

Сравнихме въпросните трима човечета с една анимация и онемяхме… Пред нас на плаката бяха всъщност ..."Тримата Глупаци” на Доньо Донев. Трима Глупаци -кандидати за кмет на Сливен, само дето са им махнати главите. Първият Глупак ни е вече познат от подобен афиш преди вота през 2003 година. Вторият, с тези червени гащи явно визира определена политическа сила. А третият Глупак /О,небеса!/ с магистратската шапка е "суперинтелигентен" акцент за кого да пуснем бюлетин на 23 октомври, макар да плъзва версия ,че бива визиран може би друг юрист. Но дали е така? И кой всъщнност е глупакът? Повечето граждани решават,че бившата магистратка ''рекламира''... сама себе си! Зад въпросителната наднича обвитото в звездно сияние лице на кандидатката на "Другата България". Много "яко" – супер реклама!

В устрема и дързостта си, подобно на Кет Балу от известния филм с Джейн Фонда, г- жа Бозукова се настанява трайно в предизборния фолклор на Сливен. А колко са всъщност Глупаците на предстоящия вот и дали наистина ще изберем Глупак -зависи от самите нас.

"Седмица"

Още снимки от новината

"Тримата глупаци" на Доньо Донев
Афиш
Афиш
Афиш
Афиш
Афиш

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев