Община Сливен

Закононарушение: Партията на Бозукова вече лепи афиши из Сливен

"Другата България"
07.09.2011 / 10:00

От няколко дни по ларгото, а вероятно и другаде, се появиха първите предизборни „лястовички” – плакати на „Другата България”. Плакатът гласи: "Направете друг избор, за друг Сливен, за друг кмет."

Партията на бившия окръжен прокурор Кети Бозукова явно няма търпение да се пробва в битката за кметския пост и общинския съвет, но е в явно нарушение на закона. Според него предизборната кампания започва месец преди вота – тоест, на 23 септември и тогава могат да се лепят афиши.

Парадоксът е в това, че в прессъобщението за регистрацията на Бозукова и нейната листа се казваше, че тя ще работи за … „юридическото възстановяване” на община Сливен. А партията е вече в нарушение на закона. Ред е на ОИК-Сливен да се произнесе и наложи санкция.

Други партии също се готвят да излязат с рекламни материали. Плакатът на БСП щял да съдържа лого от рода на „За ГЕНЕРАЛната промяна”.

От ВМРО-НИЕ пък разнесоха много любопитни плакати с надпис „Другата България”. Над една чавка помежду двете думи е написано „наша”. По този начин войводите се разграничават от партията на Бозукова и не смятат, че нарушават закона, защото ставало дума за организиран преди няколко месеца фотоконкуср на тема възстановяване на българските села.

Тепърва предстои да видим кой ще намери най-вярното послание до избирателите.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев