Община Сливен

Ехо от Синята коалиция в Сливен: Позиция относно президентския вот

Румен Христов
04.09.2011 / 09:28

По повод на регистрацията на синия кандидат за президент Румен Христов и последвалите коментари в публичното пространство на анализатори и журналисти, като представители на Синята коалиция в Сливен, смятаме, че е необходимо да информираме нашите членове и симпатизанти и избирателите в община Сливен за нашата позиция.

 

Приемаме за достатъчно отговорни и ясни изразените становища от ръководстата на двете партии: Демократи за силна България обявиха в специална декларация, че, независимо от формата на регистрацията на г-н Румен Христов, ще го подкрепят във вота за президент, както и че ще изпълнят всяко местно споразумение за изборите, ще подкрепят регистрираните общински Сини коалиции, ще изпълнят поетите задължения за регистрация на техните кандидати за кметове и листи на съветници. От своя страна лидерът на СДС Мартин Димитров, съпредседател на Синяaта коалиция, публично обяви, че „конфликт в Синята коалиция няма, имаме различен подход за президентските избори“. Той каза също, че СДС ще подкрепи общия кандидат за кмет на София Прошко Прошков.

Към днешна дата Синята коалиция в Сливен, която издържа вече веднъж една изборна проверка на парламентарните избори през 2009 г. и успя да излъчи свой депутат, няма никакви основания да променя, отстъпва или преформулира заявените вече намерения за общо участие в изборите за местна власт в Сливен.

Според предвидения в закона срок представителите на СДС и ДСБ в Сливен подадоха документи в Общинската избирателна комисия и бяха регистрирани за общо участие в изборите под наименованието Синя коалиция - с единна кандидатура за кмет и обща листа за съветници. В съответствие с устава на двете партии и по предварително уточнена процедура, за кандидат за общински кмет и водач на листата беше издигнат Димитър Сяров, който официално беше представен пред обществеността на 1 август. Имаме също и принципно съгласие за подредбата и за състава на кандидатите за общински съветници. Екип работи по подготовката на предизборна и управленска програма на коалицията. Изграден е предизборен център, който се помещава партийния клуб на СДС.

Като аргумент за сериозните ни и отговорни намерения за изборите, искаме да припомним, че, без да се съобразяваме с различни конюнктурни прегрупирания и преди да са известни кандидатите на другите партии и коалиции, още на 29 март подписахме и обявихме пред избирателите постигнатото споразумение на общинските ръководства на СДС и ДСБ в Сливен за съвместно участие в предстоящите президентски и местни избори – 2011 година.

В споразумението беше декларирано общото виждане, че на предстоящите избори Синята коалиция трябва да бъде реформаторската алтернатива на досегашното общинско управление и че стратегически противник на Синята коалиция е провалилата се в управлението на страната БСП с нейните сателити, а управляващата партия ГЕРБ все повече се отдалечава от поетите ангажименти и поставени цели и е наш конкурент за спечелване на доверието на демократичното мислещите, действени и реформаторски настроени избиратели от всички възрасти.

Сега, когато са известни основните участници в изборите, отново заявяваме решимостта си работим за промяната в управлението на общината. Имаме воля, енергия и знание за това.

Призоваваме нашите съграждани да не обръщат внимание на надигащата се врява от манипулативни внушения, обвинения и контраобвиниения, а да се доверят на своята трезва преценка за състоянието на града и селата, да потърсят отговор на въпроса чия е отговорността за това. И едва тогава всички, всеки със своя глас, да поемем своя дял от отговорността за следващите четири години. Да осъзнаем, че този път, на тези избори, именно това е ключовият въпрос, за да се случи желаната промяна – Да започнем на чисто.

Съпредседатели на Синята коалиция в Сливен:

Кирчо Димитров, председател на СДС – Сливен,

народен представител от 21 сливенски избирателен район, избран с бюлетината на Синята коалиция

Димитър Сяров, областен лидер на ДСБ и кандидат-кмет.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев