Община Сливен

Д-р Радко Кесов: Заедно да спасим Сливен от това престъпно управление

Д-р Радко Кесов
04.09.2011 / 09:24

На първата публична среща на Коалиция "Съюз за Сливен", която се проведе вчера в кв. "Стоян Заимов", пред гражданите заедно застанаха представители на различни политически сили, загърбили партийните си пристрастия и обединили се в името на голямата цел - промяна в Сливен. "Ще върнем Сливен на гражданите" бе основното послание на тази среща, подплатено със заявената готовност за партньорство с хората при управлението на града.

На срещата рамо до рамо застанаха кандидатът за кмет на Коалицията Иван Славов - привърженик на БСП, и общинският съветник от Коалиция "Съюз за Сливен" д-р Радко Кесов от ДСБ. Като знак, че спасяването на града ни изключва всяко тесногръдо политическо поведение и говорене.

"От няколко дни чета в интернет гръмките обещания на тези 10-12 кандидати за кметове и вчера се ужасих от изказването на един от тях, че щял да оправи субсидиите на селскостопанските производители, да им помага да печелят проекти и т.н. Това са неща, които въобще не са в правомощията на един кмет, и това е отвратителен популизъм, който не би трябвало да впечатлява когото и да било", каза пред присъстващите д-р Радко Кесов. "Срамувам се, че 4 години бях в този общински съвет. Защото около две години и половина нищо не можех да направя. Тази камора, тази организирана престъпна група, съставена от послушковците на един човек, който открадна всичко в този град, гласуваше безропотно, без дори да го коментира. След две и половина години управление в пълно затъмнение какво се случва, ние успяхме, създавайки една комисия, да се разровим и да видим какво става с парите, със сметките на Общината. Установи се, че има изчезнали, откраднати 60 милиона лева - пари, които са на всички нас. Това е една схема, на която сицилианската мафия може само да завижда! Невероятна корупция, отвратителна наглост и безцеремонност. Този човек разкопа града и го остави в това състояние, защото нямаше как да получава от фирмата-изпълнител по проекта комисионните, които искаше да вземе. И с жестокост, със садизъм остави града ни разкопан. Затова сега всички ние, абсолютно всички, трябва да се отърсим от пристрастията си и да си върнем Сливен. Някои казват: аз ще гласувам за Х, за Y, защото ми е симпатичен. Но трябва да знаете, че тази схема от 7-8-10 кандидати за кмет на Сливен е създадена от самия Лечков, за да може да дръпне гласове за себе си, освен купените, а ние знаем кого и как купува. Нещата са много злокачествени! Председател на предизборния щаб на ГЕРБ е министърът на вътрешните работи, т.е. полицията ще играе за властта. До последно аз лично не очаквах, че ГЕРБ, колкото и да са нагли, ще издигнат Лечков за кандидат-кмет. Но в крайна сметка тяхната безцеремонност и това, че абсолютно не ги интересува мнението на хората, надделя. Да казваш, че един човек, на когото са повдигнати 10 обвинения за огромни престъпления, е невинен, че е едва ли не най-успешният кмет, това е връх на цинизма. Това е рафиниран цинизъм. Не трябва да се позволява нашият град да се управлява повече от този човек! Дайте да се консолидираме всички, да се отърсим от личните си пристрастия – този искал БСП, този искал СДС. Това е направено с единствената цел гласовете ви - по 500, по 600, по 1000 гласа, да бъдат разпилени. А това е само в интерес на Лечков и неговата клика!

Затова ви умолявам: мислете! Не казвам, че ние сме най-добрите. Но ние предлагаме най-алтернативния вариант: да се смачка това управление и да го няма! Трябва да призная, че в новия общински съвет ще ни бъде много трудно. Ще се натъкнем на нови, ужасяващи неща, с които тепърва ще трябва да се справяме. Мислете! Нека да бъдем граждани на Сливен!", каза д-р Кесов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев