Община Сливен

Иван Иванов ще е кандидатът на Атака за кмет на Сливен

Иван Иванов
02.09.2011 / 17:41

Днес в Сливен лидерът на Атака Волен Сидеров оповести на брифинг, че за кандидат – кмет на Сливен партията ще издигне местният й лидер Иван Иванов – съобщава сайтът „Сливен нюз”.

„Областният ни координатор в Сливен е активист на партията от самото й създаване, каза Сидеров. Сега имаме единна организация и всички шансове да смятаме, че ще се представим добре на изборите и да бъдем основен опонент на сегашния кмет. Още през февруари заявихме линия на критичност спрямо сегашното управление на община Сливен, дори метафорично казахме, че ще покажем червен картон на халфа Лечков. Мисля, че сега единствено „Атака" има ясна опозиционна кандидатура срещу сегашното управление. Другите кандидати повече или по-малко са в някакъв вид съвмешателство или играят по-скоро проформа. Ние ще бъдем с ясна критична позиция, с много ясно виждане за разобличаване на корупцията в общината, за прозрачност в разпределението на бюджета и обществените поръчки. Линията ни на поведение ще бъде критична и в същото време с виждане, което е в полза на хората.

Иван Иванов е работил в структурата на Българската армия, преди да се пенсионира. Завършил е международни отношения. Той е човек с подготовка, виждане и патриотична нагласа, с доказано име и авторитет. Със силната кампания тук, която ще има пълната подкрепа на централното ръководство, ще постигнем значително по-добри резултати от тези на изборите през 2007 г. В листата ни за общински съветници ще има хора, които да отстояват позицията на партията, залагаме на истинския актив на партията, който е работил тук през годините. Оценявам и лоялността на Иван Иванов, защото той запази коректно и лоялно отношение към партията и към мен като ледир. Това означава, че е човек, отдаден на каузата ни, а не действащ с кариеристични подбуди", каза още Сидеров.

Иван Иванов допълни, че сливенската структура на „Атака" е създадена само 4 дни след създаването на ПП „Атака", на 21 април 2005 г. „Преминахме през много перипетии и стигнахме до днешния ден, в който излъчваме кандидати за кметове на общини и населени места в областта. Г-н Сидеров припомни, че вдигнахме червен картон на халфа Лечков. Ще добавя, че освен халфа Лечков, има и Общинки съвет, който реално не работи. В новия Общински съвет се насочват същите хора, които бяха в досегашния. На една от нашите пресконференции призовахме политическите сили да преразгледат кандидатите си, така че в новия Общински съвет да влязат хора чисти и неопетнени. Това ще направим ние – хората в нашата листа са проверени в битките за България и Сливен. Основните насоки, които сме предвидили за работа в общината, са включени в програмата ни за управление: възстановяване на инфраструктурата и завършване на инфраструктурните проекти, коренна промяна в инвестиционната политика на общината и създаване на благоприятна среда за инвеститорите, подобряване на патриотичното и физическо възпитание на младите хора, мораториум върху закриването на училища в общината, мораториум върху продажбата на общинска собственост, създаване на комисия за проверка на законността на продадената до момента общинска собственост, разработване на план за най-рационално използване на придобитата военна собственост, твърдо противопоставяне на ислямизацията в региона и проверка на законността на изградената в кв. „Надежда" джамия, създаване на комисия за проверка на жалбите на гражданите и др. Сливен трябва да се превърне в привлекателно място за живеене, обучение, бизнес и т.н.", каза още Иванов.

По време на пресконференцията бяха представени част от останалите кандидати за кметове на ПП „Атака". Това са Стоян Пенев, кандидат за кмет на Нова Загора, Методи Методиев, кандидат за кмет на Твърдица, Динко Боров – на с. Тополчане, Силвия Димитрова – на с. Драгоданово, Васко Тенев – на с. Злати войвода, Красимира Динева – на с. Жельо войвода и Божил Божилов – на с. Глушник. Кандидатурата на партията за кмет на Котел ще бъде съобщена по-късно. Всички кандидати представиха накратко проблемите на населените си места и вижданията си за решаването им.

Програмата за управление на общината, както и листата за общински съветници на ПП „Атака" ще бъдат представени в близките дни.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев