Община Сливен

Първа предизборна среща на Иван Славов в кв. „Стоян Заимов”

Иван Славов
02.09.2011 / 09:48

Вчера Коалиция "Съюз за Сливен" проведе първата си среща с граждани в квартал "Заимов".

В нея взеха участие кандидатът на Коалицията за кмет на Сливен Иван Славов и общинските съветници от "Съюз за Сливен" д-р Радко Кесов, д-р Ганка Василева, Андрея Андреев, Петър Димитров, д-р Емилия Симеонова, Иван Петров.

Срещата премина при голям интерес от страна на хората от квартала.

В своите встъпителни думи кандидатът за кмет на Коалицията Иван Славов каза:

"Ние избрахме квартал „Заимов” за първата наша среща по ред причини. Първо, защото искаме в нашия град органите на управлението да са партньори на нашите съграждани. Органите на управлението да ходят по кварталите и по селата, да се запознават с проблемите и с хората, на място да им казват какво може и какво не може да се направи. Ние смятаме, че в квартал „Заимов” има сериозни възможности да поставим началото на един реален, истински модел на отношения между Община и квартал. И това не са голи и празни приказки. Избрахме квартал „Заимов”, защото вие, с вашата грижа, с вашето отношение и отговорност, поддържате своя квартал по един подобаващ начин. Разбира се, той може да бъде и доста по-добър. И заради това ние смятаме, че тук може да бъде заложен моделът на нашите партньорски взаимоотношения.

На практика оттук започва нашият път към хората в нашия град и в нашата община. И това също не са празни приказки. Когато с моите съмишленици от създадения преди мен „Съюз за Сливен” събрахме идеите си, силите си, целите си, ние си казахме, че основното, заради което се събираме, са проблемите на града. За съжаление, когато сравняваме съседните областни градове със Сливен, виждаме, че те са отишли доста напред. Там няма градоустройствени проблеми, безработицата е на по-ниско от сливенското равнище, има много добре решени проблеми със заетостта,местната власт е партньор на съгражданите си. С тези цели ние тръгнахме да променяме Сливен. Промяна - това е ключовата дума, с която ще заставаме пред хората. И другото – решени сме да върнем нашия град на нашите съграждани.

Ние смятаме, че в Сливен и в сливенска община има много сериозен и човешки, и материален ресурс; смятаме, че финансовите активи на Община Сливен отдавна не се управляват нито сериозно, нито отговорно. Нашето разбиране е, че в този град може да има само една печалба, и тя е: по-добрите решения, които заслужават хората. Няма печалба в единствено число. Има печалба за всички хора! Това е позицията, която ни кара да се чувстваме уверени, че целта, с която работим и живеем, е постижима, че хората ще ни разберат и ще ни повярват. Едно е сигурно: заставайки пред вас, ние лъжи няма да изречем."

Иван Славов очерта някои от основните приоритети в предизборната платформа на Коалиция "Съюз за Сливен": ефективно управление на активите на Община Сливен и общинската собственост, предоставяне на преференциални условия за бизнеса и инвеститорите, засилено внимание към образованието и възпитанието на подрастващите, включително от малцинствените групи. "Доброто образование и професионална квалификация могат да дадат на младите хора перспектива и заетост, която те заслужават", посочи Иван Славов.

"Когато обявихме нашето участие в изборите, ние казахме, че в кампанията си ще заставаме пред хората с желанието преди всичко да слушаме, да се вслушваме в предложенията и поръките им; заявихме, че разчитаме на една организирана система на отношения. В нея всички вие ще имате своите представители в кварталния съвет, а наше задължение ще бъде поне веднъж в месеца да се срещаме, да се отчитаме и да слушаме вашите бележки и препоръки. И защото вярваме в подкрепата; и защото вярваме в това, което говорим и в готовността си да го постигнем, смятаме, че скоро ще можем да защитим и с действия тази наша готовност и амбиция", добави Иван Славов.

Хората от квартал "Заимов" поставиха редица въпроси: за мафиотското управление на Сливен, за безработицата, за благоустрояването на квартала си, за спортните площадки и бази, за безплатното пътуване на пенсионерите, за лошото и мудно обслужване на гражданите в Общината, за закритите предприятия, за парното и др.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев