Община Сливен

Генерал Милев обеща в „Даме Груев” силен екип и промяна

Ген. Кольо Милев
02.09.2011 / 09:20

„На Сливен сега му трябва човек, около който да се съберем всички, които сме за истинска промяна. Ново лице искаме, да не е съпричастен по никакъв начин с 8-годишната нечестна власт в града” – това обявиха жителите на кв. Даме Груев по време на срещата с кандидата за кмет на Сливен ген. Милев.

Над 70 души дойдоха да разговарят с него и екипа му, за да търсят заедно отговор на болните теми за проблемите в настоящето и за изхода от тях. В срещата участваха общинските съветници доц. Иван Андреев, Мартин Славов, който е и председател на Общинския съвет на БСП, д-р Наташа Петкова, д-р Събина Петканска, Деян Дечев и Пенка Симеонова.

„Сливен, за съжаление се превърна в дупка, градът прилича на къртичина. А още по-страшното е, че и духовността също е в дупка. Докога?” – това бе основният въпрос, който задаваха хората.

„Само силен нов екип и коренна промяна във философията на управление може да извади Сливен от тежката ситуация”, заяви ген. Милев. Според него общината и Общинския съвет първо трябва да се изчистят от устремилите се към властта амбициозни кръгове. „Вместо тях ще работя в общината да се събере екип от специалисти, които във времето се дръпнаха назад заради пороците на сегашната власт и скандалите между основните групи в нея”, заяви Генералът. Като основна задача той определи и прозрачността и ефективността в харченето на общинските средства: „Парите на общината са парите на хората в нея. Те може да не са достатъчно, но е важно как се управляват, да не се гледа на общинския бюджет като на баница, а като на възможност за решаване на най-належащите проблеми на хората.”, смята той.

„Въпросът сега е какъв кмет му трябва на Сливен? Два мандата нямаше управление. Сега ни трябва истинско управление с грижа за хората. Лицето на това управление да е достоен човек, който през целия си живот е бил неопетнен. Ген. Милев е този достоен човек. Той е управленец – създавал е организация, ръководил е техника за милиони, контролирал е процеси и човешки ресурси.”, заяви общинския съветник доц. Иван Андреев.

„Ще има натиск, ще има манипулации – това го очакваме. Ние ще играем честно и твърдо, единни около ген. Милев”, категоричен бе по време на срещата Мартин Славов.

 

Ген. Милев: Съкращенията на военни в Сливен вдига безработицата

„Военнослужещите са сред хората, които най-тежко изпитаха на гърба си промените в държавата, реформите в системата на армията и кризата.” Това заяви ген. Кольо Милев по повод изявлението на министъра на отбраната Аню Ангелов за съкращения в Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен. По думите на министъра от 1 юли 2012 г. съставът на Центъра ще бъде намален с 30%.

„Всяко съкращение трябва да бъде мотивирано, причините да са ясни и за потърпевшите, и за обществото. Съкращенията са удар за военнослужещите и за техните семейства. В условия на криза държавата е длъжник на тези хора и трябва да намери начин да ги компенсира”, категоричен е ген. Милев.

„На фона на безработицата и икономическата ситуация в общината 30% съкращение водят до сериозни последици. Това веднага ще се отрази на нивото на безработицата тук. Военнослужещите очакваха защита от Областната управа на Сливен, както и от общината за поетапно съкращение и за по-малък процент редуциране на състава”, заяви ген. Милев.

По думите му всяко съкращение на професионалисти трябва да се извършва плавно. Ген. Милев припомни, че личният състав в Центъра е участвал в предотвратяването на последиците от кризи в цяла Югоизточна България. Той разполага с добра учебна база за подготовка на танкови специалисти и за обучение на военнослужещи за участие в мисии зад граница.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев