Община Сливен

22 екипажа ще участват в рали Сливен 2011.

Рали Сливен
31.08.2011 / 09:46

Състезателите ще изминат над 500 км, разпределени в 16 отсечки.

Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Виваком Рали Тим, Шкода Фабия S2000), Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж Рали Тим, Пежо 207 S2000), Крум Дончев/Димитър Спасов (Глобул Рали Тим, Пежо 207 S2000), Ясен Попов/Даниел Попов (М-Тел Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) и Иван Ганчев/Петър Илиев (Ви Джи Рали Тим, ФИАТ Пунто) са топ-пилотите от българския рали шампионат, регистрирани в челото на листата със заявки. Градът домакин ще бъде представен от автомобилните пилоти Христо Христов-Чоко/Златин Басмаджиев ( Булсим, Ситроен Саксо), Щилиян Тенчев/Йордан Йордановq ( Булсим, Ситроен С2), Георги Лазаров/Стефан Стоянов, (Булсим, Ситроен Саксо) и Марио Попов/Даниел Мечикян,(Доктор Спийд, Опел Корса GSI) . Председател на спортните комисари е Вилхелм Зингер от Австрия, секретар на спортните комисари е Кръстьо Стоянов (България). Наблюдатели са Ян Сандстром (Швеция) и Юлий Славов (България). Техническият преглед, маркиране и пломбиране на автомобилите ще се извърши на 2 септември от 10 до 14 часа в СБА (Сливен). Церемониалният старт е от 17 ч. на стадион Хаджи Димитър, а стартът на специалния етап е от 19 ч. същия ден.

 

 

 

Най-важният приоритет на организаторите е безопасното протичане на 31-ото международно рали Сливен 2011.

 

За безпроблемното преминаване на петия кръг от българския рали шампионат сигурността ще се гарантира от около 130 полицаи от Областна дирекция на МВР (Сливен). На всеки старт на скоростните етапи ще има линейка с лекар, медиицнска сестра и реаниматор. Допълнително автомобил на Бърза помощ ще има разположен на отсечките Българка, Агликина поляна и Чуката. Това обяви директорът на ралито Тодор Чанев. Четири автомобила на Пожарна и аварийна безопасност ще бъдат разположени на старта и на скоростните отсечки. Осигурена е противопожарна охрана и на сервизния парк.

На всеки старт, финал и на всеки 5 км ще има наблюдение от радисти, поддържащи директна връзка с щаба на ралито. С цел опазване на околната среда за зрителите са осигурени найлонови чували и контейнери за смет. След приключване на автомобилната надпревара е предвидено пълно почистване край трасетата на ралито, увери Тодор Чанев.

 

Напълно обезопасен е новият специален етап на рали Сливен 2011

Целта на новия скоростен етап е феновете да видят събрани на едно място всички състезателите в петия старт от националното първенство по рали. Така организаторите целят да направят по-близки контактите с публиката, а атмосферата още по-приятелска. Екипажите ще пробягат по един път дистанцията от 1,8 км , а стартът е от Пощенския клон. Маршрутът на отсечката преминава покрай централния вход на стадион Хаджи Димитър, западния вход на стадиона, а финалът е отново пред клона на пощите. За осигуряване на безопасността на публиката ще бъдат изградени около 300 метра оградни пана и мрежа, както и 150 връзки автомобилни гуми, разположени на опасните места. Началото на надпреварата е 19 ч. на 2-ри септември, а официалното откриване на рали Сливен 2011 е два часа преди това на стадион Хаджи Димитър.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев