Община Сливен

Могат ли да обърнат местния вот сливенските депесари?

Янко Янков
30.08.2011 / 09:23

Ако прогнозите, че ДПС може да обърне президентския вот в национален мащаб, какви са възможностите на ДПС – Сливен да стори това на местните избори?

На парламентарните избори избраният за народен предтавител Янко Янков събра около 10 хиляди гласа. Ако приемем, че поне половината са от Сливен и общината, тези 5 хиляди са сериозен принос за избрания от ДПС кандидат. „Седмица” научи, че засега вероятността местните депесари да подкрепят кандидата на БСП генерал Милев са 99 на сто, което, ако не му дава голяма предимство, със сигурност го изравнява с останалите двама – трима по – големи играчи.

За Нова Загора ДПС още не е решило кого да подкрепи, макар Грозев (ГЕРБ) да е смятан за успешен кмет. Възможен е и друг вариант поради възникнал разнобой между местните структури на ДПС от една страна, и герберите от друга. Там вече е готова и общинската листа на движението, водена от Велико Тошков.

В Котел досегашният кмет от ДПС Христо Киров ще бъде отново кандидатът на движението и там битката му с местния водач на герберите Каранашев /шеф на „Напоителни системи”- Сливен/ ще бъде епична. Присъствието на бившата областна управителка Христина Чолакова и сегашния зам. – областен управител Карабекиров в листата правят прогнозите много трудни.

За „Седмица” г – н Янков сподели, че в момента ДПС изработва Националнат стратегия за развитието на страната и в частност на общината. Самият Янков работел по раздела регионално развитие, националната сигурност и пр. Тя ще бъде нещо ново и уникално с предлаганите европейски практики във всяка област, нови подходи в решаването на местните и национални проблеми и т.н., която ще бъде предоставена на вниманието на всички кметове в страната – каза още г-н Янков.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев