Община Сливен

Коалиция "Съюз за Сливен": Брифинг в хайдушко - романтичен стил

коалиция
29.08.2011 / 15:30

Еуфорията от състоялия се на Агликина поляна събор се пренесе днес на проведения в хайдушко - романтичен стил брифинг на Коалиция "Съюз за Сливен".

Тя се водеше от наетия специално за изборите пиар Стоян Витанов - млад и симпатичен колега. Според него около 6 хиляди души са посетили събора, отчетен като грандиозен успех за възраждането му. Той не се е провеждал от 1968 година.

Радостин Русев обсипа с благодарности сливенския владика заради благословията му относно новопостроения параклис в историческата местност в памет на загиналите за свободата. Благодари и на президента д - р Желю Желев за отзивчивостта му да присъства и открие празника, както и на полицаите, горските служители, медиците, транспортните фирми и 60-те сливенски фирми, дарили животни за традиционния курбан и другите лакомства и напитки на всенародната трапеза. Имената им не били оповестени заради опасения от данъчен и политически натиск. Не пропусна и кметовете на селата и читалищните дейци, някои от които били подложени на чиновнически тормоз от общината и от шеф държавното лесничейство. По-късно се заговори, че и шефката на Общинския съвет Мария Григорова е настоявала за предупредителни депеши към читалищните ръководства, но без успех.

Според Русев, въпреки това на събора са прозвучали над 800 групови и 120 индивидуални изпълнения на народни песни. "Ние възкресихме традицията, надеждите и усмивките на хората, сред които имаше едномесечно бебе и старец на 103 години, който се разплака от вълнение" - каза Русев, който оприличи събора на "организиран народен хаос". Бизнесменът изненада журналистите с образност, сякаш почерпена от романите за хайдушкия епос.

"Горе на Балкана беше народът, на когото искаме да служим!" - заяви с присъщия си патос кандидатът за кмет на Коалицията Иван Славов. "Балканът пееше!" - пък се изрази поетично общинският съветник и координатор на Коалицията Иван Петров.

Журналистите научиха, че на 1-ви септември ще се състои първата среща на Славов и кандидати за общинския съвет с граждани на кв "Заимов". Освен срещи по места, ще се състои и Кръгла маса, на която досегашните съветници от Коалицията ще дадат отчет за свършената от тях работа. Дава се старт и на фотоконкурс, на който граждани могат да дадат свои лични снимки за основния плакат на кандидата Славов.

Относно казаното на брифинг преди това от кандидата за кмет на Коалиция "Център" Иван Благоев, че от "Съюз за Сливен" са техни опоненти и че същите "стъпват на чорук дъска", Русев заяви: "За нас ще е чест уважаван политик като г-н Благоев да е наш опонент. Ние по дъски не стъпваме, а по един разкопан град".

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев