Община Сливен

Благоев: Роден съм на ларгото, електорат са ми интелигентните

Иван Благоев
29.08.2011 / 10:53

В престижната Виенска сладкарница днес новата Коалиция „Център – НДСВ, БЗС, ЗС „Ал. Стамболийски” и БСДП представиха своя кандидат за кмет Иван Благоев.

Бившият областен управител съобщи за регистрацията на първите няколко кандидати за общински съветници в листата подир него: Георги Кирилов, д-р Венелин Йорданов, Георги Иванов и др.

Нито суета, нито чувство за реванш ме накараха да предприема тази стъпка – заяви Благоев. Сливен заслужава сериозни усилия, за да възвърне своето достойнство, което е загубил.

По време на губернаторството на Благоев Сливен е наброявал 106 хиляди души, а сега върви към 80 хиляди. Коалиция „Център” ще се стреми да създаде в общинския съвет една незаобиколима група от съветници, движени от загриженост и любов към Сливен в името на гражданския интерес.

До провала на едно управление се стига, след като кметът и общинската администрация не се съобразяват с очакванията на гражданите. След като сме създали тази Коалиция, значи отношението ни към управлението на г-н Лечков е негативно – каза още Благоев. Според него „опонентите ни от „Съюз за Сливен” също стъпват на чурук дъска” – буквално се изрази той.

Коалиция „Център” ще представи своя програма за управление и ще води спокоен, разумен и конструктивен диалог. Тя няма да провокира, нито да създава нездрави отношения и напрежение преди вота.

Иван Благоев наблегна на необходимостта от изработването на работещи механизми в работата на общинската администрация и общинския съвет. Следващият филм трябва да е друг – каза той, явно имайки предвид нашумелия такъв „Новата мафия”. Своите очаквания за вота, за политиката на коалицията и за общинския съвет представиха и Петър Начев (НДСВ) и Георги Кирилов (БЗС).

Накрая Благоев изрази оптимизъм относно резултатите от предстоящия вот. „Аз съм роден на ларгото, моят електорат са интелигентните хора от градския център: лекари, архитекти, хора на изкуството и др. Те са онези, на които им омръзна да ги управляват некомпетентно.”

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев