Община Сливен

Каракачаните не дадоха трибуна на Кунева и Румен Христов

Каракачански събор
29.08.2011 / 09:11

С височайшо присъствие бе белязан вторият ден от традиционния събор на каракачаните на Карандила. Но кандидат-президентите Меглена Кунева (независим) и Румен Христов (Синята коалиция) не бяха поканени на трибуната.

Преди дни стана ясно, че г-жа Кунева сама е пожелала да присъства на празника. Появата на Румен Христов обаче, придружен от синия депутат Кирчо Димитров изненада домакините. Според осведомен източник, гостите пожелали да приветстват събора, но организаторите деликатно отклонили молбата им.

Думата по традиция през последните няколко години е била дадена на народния представител Десислава Танева, но тя деликатно спестила името на партия ГЕРБ и отправила лично пожелание към присъстващите. След нея слово произнесъл шефът на Федерацията на каракачаните Коста Балездров.

Така този достоен за уважение етнос опази многогодишната си традиция и не позволи тя да стане обект на политика и политиканство с предизборна цел. Все пак Меглена Кунева и Румен Христов имаха възможността да поздравят с празника сборяните, гостите от Гърция и другаде.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев