Община Сливен

Кметовиада: 10 - 12 са кандидатите за кметския пост в Сливен досега

кандидати
26.08.2011 / 10:20

Докъм десетина са досега кандидатите за кметския пост в Сливен - преброихме тази сутрин в "Седмица". Но нищо чудно в близките дни цифрата да нарасне на 12 - 13, че и повече.

Сигурно досега са Йордан Лечков /ГЕРБ/, генерал Кольо Милев /БСП/, Иван Славов /Коалиция "Съюз за Сливен"/, Иван Благоев / НДСВ, БНС на Стефал Личев, БСДП и ЗС "Ал. Стамболийски/, Димитър Сяров /Синята коалиция/, Доброслав Иванпв /ВМРО-НИЕ/, Кирил Кирчев /РЗС/, Иван Иванов /Атака/. Още нямаме информация дали е регистрирана Кръстанка Шаклиян. Втори в листата на нейната "Българска нова демокрация" е известният радетел за премахването на мобилните антени от жилищните сгради в Сливен.

Очаква се тези дни да се регистрира и общинският съветник Галин Кънчев, издигнат най - вероятно от Политически клуб "Тракия", Зелената партия и др.

Почти сигурно е ,че в Сливен ДПС няма да издигне свой кандидат. Вмистерия са забулени и намеренията на създадената нова формация "Другата България" с лидер бившия окръжен прокурор Кети Бозукова. Има вероятност, твърдят запознати,и тя да се кандидатира за кмет.

Дали ще се явят и други кандидати за кметския пост, можем само да гадаем.

Засега раздробеността на политическото пространство облагодетелства Лечков, но само за първия тур. Впрочем, някои от споменатите по - горе имена със сигурност ще го подкрепят и на втория тур, както правеха в общинския съвет. Детронирането му ще зависи от единството и конкретните програми за излизане от кризата на опозицията - проблем с повишена трудност.

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев