Община Сливен

И БСП, и "Съюз за Сливен" май ще пълнят "дисагите" на Лечков

Дуел
25.08.2011 / 10:55

Препечатаната от нас статия на Веселина Седларска от в."Сега" под надслов "Лечков разкопа Сливен, Борисов го закопа”, предизвика общинските съветници доц.Иван Андреев и д-р Емилия Симеонова в сло¬весен спор. Днес към противостоящите се присъедини с един емоционален текст в местен сайт и д-р Ганка Василева.

То си беше направо словесна престрелка.Точно два месеца преди изборите очертаващите се като най-сериозни опоненти на ГЕРБ кръстосаха шпаги в публичното пространство.

Доц.Андреев се обидил, че авторката Веселина Седларска допуска подкупничество на местните избори.Освен, че отхвърля подобна възможност отстрана на червената партия, Андреев квалифицира кандидата на "Съ¬юз за Сливен” Иван Славов /още член на БСП/ като ... назначен от „Радото и компания", че е втора употреба политическа дреха и т.н. В също¬то време превъзнася качествата на кандидата на БСП генерал Кольо Милев като доказан управленски потенциал и не просто висш военоначалник, а професионалист мениджър и т.н.

В отговор колежката му от общинския съвет д-р Емилия Симеонова възнегодува срещу израза "Радото и компания" и заявява, че изборът на

всеки от Коалиция "Съюз за Сливен" е негов личен осъзнат избор,

че Иван Славов не е назначен от никого и че неговият жест бил осъз¬нат и премислен още в края на миналата година. Той не бил политик от втора ръка, бил достоен човек и т.н.

Че между двете формации прехвърчат искри поради избора на Славов да се кандидатира за кмет от името на новосъздадената коалиция, се

знае от самото начало. Обвиняват го в ренегатство и дори май се гот¬вят ла го изключат от БСП. Самият доц.Иван Андреев наскоро развиваше теорията, че с изключване на Славов не бива да се бърза въпреки изискванията на партийния устав и че вратата за него трябва да остане отворена. И в това има логика.Защото я си представете, че за балотажа се класират не генерал Милев и Лечков, а Иван Славов и сегашният кмет? Това са тримата по-сериозни играчи на политическия сезон и подобно развитие няма да е изненада. Тогава кого ще подкрепи на последния тур червената партия в Сливен: своя все още партиен член или обявения за "сериен убиец" от Андреев сегашен кмет? И въобще - ще имаме ли друг избор всички ние?

Затова разменените "любезности" между двете политически формации вчера и един евентуален последващ сблъсък преди вота не се посреща с ентусиазъм от сливенската общественост, която настоява за единен фронт срещу най-гнилото и най-скандално управление на Сливен след Освобождението насам. Доколко генерал Милев или бившият депутат и кмет Славов са най-добрият вариант за кметския пост, е друг въпрос. Надяваме се, че уменията на двамата да се справят с отговорностите на управлението по време на криза, в как¬вато несъмнено се намира Сливен, няма да ни подведат. Та, кавгите и конфликтите между двамата само ще пълнят "дисагите" на Лечков.

Що се ОТНАСЯ ДО упреците на доц.Андреев към Веселина Седларска на тема подкупничество, печалната практика досега е напълно в нейна полза и изключение от нея не правят всички големи политически сили в Сливен. И ГЕРБ не е имунизиран срещу това. Така че призив към Андреев, д-р Симеонова, Ганка Василева и пр. е дами и господа, намалете децибелите, защото и без това на хоризонта се задават политически мълнии и гръмове!

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев