Община Сливен

Ген. Милев: Обществен съвет, а не приятелски кръг ще работи за Сливен

Генерал Милев
19.08.2011 / 10:13

Да създаде Обществен съвет от доказани професионалисти от различни области, който ще помага на общината да решава най-важните въпроси на хората. Този ангажимент пое кандидатът на БСП за кмет на Сливен ген. Кольо Милев, според прессъобщение, разспространено от местната БСП. Намерението си той представи в четвъртък по време на срещата си с предприемачи, интелектуалци, лекари, спортисти, офицери. Идеята на ген. Милев е Общественият съвет, освен консултативни функции, да следи безпристрастно работата на администрацията.

Близо 200 изявени сливналии приеха поканата на ген. Милев за среща по проблемите и възможностите пред Сливен. Георги Йорданов, доц. Иван Андреев, Димитър Карапчански, Румен Андонов, Соня Келеведжиева са част от съмишлениците на ген. Милев, които видяха в него достойния кандидат, способен да спре разпада в Сливен и да върне самочувствието на гражданите му.

Срещата бе открита от Председателя на Областния съвет на БСП и народен представител Асен Гагаузов. „Кольо Милев не е само кандидат на БСП, а на всички, които искат промяна в нашия град”, заяви той.

„Общината е с огромни задлъжнялост. Сега гражданите на Сливен са тези, които ще плащат трупаните от Лечков дългове. В тази ситуация е нужен доказан управленец като ген. Кольо Милев. Той може да извади общината от дупката, в която се намира. ”, посочи доц. Иван Андреев.

„Трябва да дадем урок на тези, които съсипаха със своето управление нашия град”, категоричен беше международният гросмайстор Димитър Карапчански.

„Да загърбим политическите пристрастия и личните отношения и да се обединим около човека, който ще сложи край на това управление. В Сливен гражданското общество трябва да прозре нуждата от промяна и да се обедини около личността на ген. Милев”, каза общинският съветник Румен Андонов.

„Дойдох, за да се убедя, че най-накрая умните хора в Сливен са решили да сложат край на тъжното състояние, в което се намира нашия град. Имаме достоен кандидат за възход на Сливен, зад който е широката интелигенция и родолюбивата общественост”. С тези думи една от емблематичните личности на Сливен, бившият министър на културата, Георги Йорданов подкрепи ген. Милев. „Тези, които докараха Сливен до тук си мислят, че ще векуват, защото, както е казано – „калта харесва свойта смрад”. Генерал Милев и всички ние искаме да се сложи край”, заяви още в емоционалното си изказване Георги Йорданов. Той припомни, че Сливен е бил пример, който е заразявал цяла България с духа на предприемчивост, който още е жив.

„Подкрепата, която ми дава елитът на Сливен за мен е на първо място отговорност. Сливен вече два мандата се управлява еднолично. На принципа – за кмета няма нищо по-важно от парите. Ако това продължи, Сливен ще стои на дъното. Трябва генерална промяна”, каза ген. Милев. По думите му много по-важен е човешкият капитал – на хората с опит и знания, чийто потенциал сегашното управление пренебрегва.

Според кандидатът на БСП крайно време е вместо от приятелски кръгове, общината да се управлява от екип с нова философия. Той посочи основните си принципи: точен разчет на общинския ресурс и ефективното му използване, привличането на средства и инвестиции, които ще повишат доходите, спиране на пробойните в общината - и като изтичане на пари, и като липса на административен капацитет.

„Може да не разполагаме с много, важното е как го управляваме”, смята ген. Милев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев