Община Сливен

БСП - Сливен обжалва избора на Общинската избирателна комисия

Мартин Славов
18.08.2011 / 08:49

БСП в Сливен ще обжалва разпределението на ръководните постове в Общинската избирателна комисия, съобщи председателят на Общинския съвет на социалистите Мартин Славов. Според Решение на ЦИК от 16 август за председател на ОИК е определена Галя Ченкова от партия ГЕРБ, за заместник-председател - Галя Хачадурян от ГЕРБ, а за секретар - Анна Илиева от НДСВ. ЦИК определи състава на Общинската избирателна комисия в Сливен след като партиите в общината не се споразумяха за разпределението на заместник-председателското и секретарското място и на свое заседание избраха единствено председател на комисията.

По реда на парламентарното представителство на партиите и коалициите за председател трябваше да бъде избран представител на партията с най-голямо мнозинство - ГЕРБ, а заместник-председателят и секретарят трябваше да са от квотата на Коалиция за България и ДПС. Партия „Атака" и Синята коалиция не се съгласиха с това разпределение, имайки претенции за двете места.

„Ще обжалваме състава на ОИК, жалбата вече е готова и вероятно още днес ще бъде изпратена чрез ЦИК до Върховния административен съд" - заяви Славов.

Общинската избирателна комисия е в състав от 25 човека. Тя встъпва в правомощията си на 19 август. Тя ще се помещава в бившата книжарница в сградата на Общината под часовника, съобщиха от общинска администрация.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев