Община Сливен

ГЕРБ – Сливен - в капан. Лечков ще е кандидатът по волята на Бойко

ГЕРБ Сливен
11.08.2011 / 11:08

Днес на свое общо събрание местният ГЕРБ ще отпочне процедури по определянето на кандидата за кмет на Сливен. Това ще е Йордан Лечков със сигурност – научи „Седмица”.

Събранието ще избере изпълнителна комисия, която до 16-17 август щяла да оповести кандидатурата на сегашния кмет, след което тя ще бъде обявена официално от Цветан Цветанов. Така слуховете и версиите за ново начало и поврат на ситуацията в Сливен не се оправдават. Уви, от герберите в Сливен нищо не зависи: такова било решението на Бойко Борисов.

„Седмица” успя да се свърже вчера с високопоставен източник от централата на ГЕРБ в София. По повод изумлението ни от капана, който сам си залага в Сливен партията на Борисов, ни бе казано: „Така е решил шефът и засега няма други варианти”. А на въпрос не може ли отгоре поне да бъде озаптен бившия футболист в своите скандални публични изяви, ни бе отговорено откровено: „Той е неуправляем...Ще берем ядове с него”.

Научихме още, че /както писахме вече/, премиерът е абсолютно наясно със ставащото в Сливен, с настроенията на гражданите, с повдигнатите обвинения и внесени дела срещу Лечков и т.н.. Но въпреки всичко щял да заложи на футболния си любимец. С две думи, много си...падал по него /тук не влагаме сексистки елемент – управлява ни все пак мачо №1 на България!/ Но сега чуйте нещо сензационно: готов на всичко, за да угоди на своя авер, Бойко Борисов нямал да дърпа уши и да търси отговорност от сливенското ръководство на ГЕРБ при един евентуален, а според нас – сигурен провал на кандидата за трети мандат!

Какво ли ще кажат сливенските граждани,които дишат не само уличния, но и политическия прах от мачовско – мутренската върхушка, която шета тук и там. За законите и морала и за принципите на демокрацията, които трябва да са настолна книга на един политик? Защото политическият и морален упадък водят до едно всеобщо безсилие, което обхваща все по – широки кръгове от българското общество. Както отбеляза списание „Тема”, Борисов трябва не да играе мачлета и да мляска по темето самозабравилия се „уникат”, а да съдейства за издаването на специално издание как кметовете не бива да провалят големите европроекти като този за водния цикъл на Сливен, по примера на Лечков.

Лечков, по всичко изглежда, ще е кандидат на ГЕРБ, а не независим. Мнозина са забравили, че на вота през 2003 г. той бе избран с листата на националистическата партия на ченгето Минчо Минчев „Отечество”, подкрепен от Марин Кавръков и представители на бившата номенклатура като Георги Йорданов. После зафлиртува с царистите и бе възнаграден с над 3 млн. лева за изграждането на стадиона, въпреки, че според концесионния договор, трябваше да ги даде от своя джоб. От флирта му с тройната коалиция пък се сдоби с особено благодеяние: единствен от 17 кметове в страната получи правото сам да управлява водния цикъл. И тотално се провали. После дойде флирта му с ГЕРБ, от който спечели огромни блага...

Най – странно реагира на новината за избора на ГЕРБ опозицията. И от „Съюз за Сливен”, и от БСП се чуват гласове, че провалилият се кмет е най-удобният им съперник. Дали е така, ще се види преди вота и на вота, когато към Сливен ще потекат огромни финансови средства и когато за реда и правото ще отговаря вътрешният министър /шеф на предизборния щаб на ГЕРБ/. И когато воглаве на общинската избирателна комисия ще е просто една кукла на конци. Та, ще потече една мътна и „кървава”...

Георги Вл. ПОПОВ

Б.Р.: Все още е неясна листата на ГЕРБ с общинските съветници, но „Седмица” научи, че тя вероятно ще бъде оглавена от уважаван сливенски бизнесмен. Повечето послушници на кмета като Мария Григорова, Руси Големанов и др. вероятно ще останат.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев