Община Сливен

Герберите, и не само те, искат Десислава Танева за кмет

Десислава Танева
07.08.2011 / 09:32

От няколко дни из политическите среди и в самия ГЕРБ най-горе се говори, че Йордан Лечков няма да е кандидатът за кмет на Сливен. Това сподели за "Седмица" и известна социоложка от София, пребиваваща в града.

Предполага се, че управляващите вече са претеглили всички аргументи "за" и "против" бившия футболист и все повече надделява становището, че той носи само негативи за ГЕРБ. Негативи в самия Сливен и не на последно място -негативи в Брюксел, откъдето се вливат потоците евросредства за важни държавни и регионални проекти. Затова ловкият Бойко Борисов се презастрахова, нареждайки на МОСВ да спре парите за водния цикъл на Сливен.

Както вече писахме, в самия ГЕРБ- Сливен нарастват настроенията срещу Лечков, който ги обрича на неуспешен втори дубъл в общинския съвет. "Лечков си мисли, че държи здраво и администрацията,но на повечето чиновници им писна от своеволията и арогантността му. Писна им да изпитват страх,а понякога и да извършват нарушения под диктовка ,за които един ден могат да се озоват на прокурор" - сподели един доста високопоставен от тях. Засега кметът все още се ползва с пълната подкрепа на зам. - кмета Неда Енергиева, гл.юрисконсулт Елеонора Христова, шефката на общинския съвет Мария Григорова и някои други. Но един ден и те няма да имат избор и ще се отрекат от него- допълни администраторът.

ГЕРБ ще окаже много силна подкрепа на евентуалната кандидатура на Десислава Танева, за която се говори напоследък - споделят активисти. Нещо повече, дори от други опозиционни партии споделят, че един опитен мениджър като нея, наясно с европроектите, законите и разпоредбите, и придобил престиж и влияние в правителствените среди, би могъл много да спомогне за излизането на Сливен от катастрофалната ситуация.

И сега това, а не политическите игри са наистина на дневен ред. Дойде време не за дребни политически сметки, а за реалност и прагматизъм в името на Сливен. Търси се Спасителят - с голяма или малка буква.

Впрочем, дупе да му е яко подир наследството, оставено от Данчо - Гробарят на Сливен.

"Седмица"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев