Община Сливен

Нови кандидат-кметове на Сливен ще се роят?

карикатура
05.08.2011 / 10:42

Едно ново име изплува в публичното пространство в Сливен като евентуален кандидат-кмет: това на бившата депутатка от НДСВ Кръстанка Шаклиян.Тя бе в парламента два мандата.

Г-жа Шаклиян /след разрива в НДСВ/ се отдели ведно с Николай Свинаров,Борислав Великов и др. в нова формация,наречена „Нова демокрация”.Доколко слуховете,че бизнесдамата от сладкарския бизнес ще се кандидатира за кмет ще се окажат истина,ще стане ясно в по-следващо време.Източникът на информацията ни е авторитетен и надежден.Г-жа Шаклиян вероятно се надява ако не на друго,поне на 1-2 места в местния парламент.

Известните досега кандидати са: генерал Кольо Милев /БСП/,Иван Славов /Съюз за Сливен/,Доброслав Иванов /ВМРО-НИЕ/,Иван Иванов /Атака/,Кирил Кирчев /РЗС/ и Димитър Сяров /Синята коалиция/.Все още остава въпросителната около Кети Бозукова /Другата Българиа/ и дали бившата окръжна прокурорка ще влезе в битката за вота.

Според осведомени обаче,очакват се и други кандидатури.

Все още неясни остават намеренията на ДПС,НДСВ,на замеделците и др. политически субекти.Пълна загадка е и какво се крие зад секналото политическо говорене на друг местен политик-Галин Кънчев,за когото се предполага ,че ще атакува кметския пост.Но как и с какъв организационен политически капитал ще направи това-навярно ще научим скоро.

Що се отнася до кандидата на ГЕРБ,според официалните изявления оттам,засега фаворит е Йордан Лечков.Но наред със споменаваните имена на местен бизнесмен и местен лекар,в публичното пространство все по-настойчиво се затвърждава убеждението,че в последния момент Борисов и компания могат да ни изненадат с ново име.А то,впрочем,не е никак ново и не е изненада :това на Десислава Танева.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев