Община Сливен

Ген. Милев от Бузлуджа: Влизам в битката за промяна в Сливен

ген. Кольо Милев
02.08.2011 / 11:28

Ген. Кольо Милев участва в традиционния събор на левицата на Бузлуджа, който тази година бе посветен на 120-годишнината на БСП. 12 автобуса от Сливен пътуваха за празника на левицата в събота. Силно младежко участие от града имаше и вечерта на 29 август, петък. Над 50 членове на Младежкото обединение в БСП - Сливен участваха в старта на кампанията „Предай звезда нататък”, чието начало бе сложено със запалването на звездата на монумента.

По време на срещата си със симпатизанти и активисти на БСП от Община Сливен ген. Милев заяви, че е отказал категорично да се крие зад формулата „независим с подкрепата на…”. Участвам в изборите като кандидат на БСП. Аз съм НАД партиен, но не и НЕпартиен. Това е силата на кандидатурата ми. Убежденията ми винаги са били тези на БСП, но заради деполитизирането на армията не съм ги изразявал. Държа да е ясно - не мога да приема заради лични амбиции или по каквато и да е причина, да се цепи сега БСП”, заяви ген. Милев.

На Бузлуджа ген. Милев разговаря за предстоящите избори и политическата ситуация в страната и с кандидата на БСП за Президент Ивайло Калфин.

Според социалистите в Сливен тези избори ще са важни не само за връщането на доверието в БСП. „Моментът е ключов за общината. Изборите или ще пречупят, или ще затвърдят тенденцията Сливен да върви към групата на западащите градски центрове - като инфраструктура, инвестиционен климат и система от социални дейности. Демографският срив вече е и официален факт след излизането на данните от преброяването”, заяви Председателят на Общинския съвет на БСП и водач на листата-общински съветници на БСП Мартин Славов. Според него, ако в следващия мандат общината не се реформира, лошото усвояване на евросредства, отблъскването на инвеститори ще продължи, от което най-големите губещи са хората.

„Играя за промяна в Сливен. Градът се обезкръвява, не искам да го кажа, но – онзи Сливен, който ние всички обичаме си отива. Не съм привърженик на вечното „дерби” между Сливен и Ямбол, но се вижда, че в съседния областен град има повече инвестиции, повече европроекти, повече доходи за хората”, заяви ген. Милев.

Оценка на двата мандата на Йордан Лечков, генералът прави и в подробно интервю за в. Дума от 01.08.2011г. Според него сегашният кмет и екипът му няма какво повече да дадат на Сливен. От интервюто става ясно, че в кампанията си той няма да залага на скъпи прояви, концерти и звезди.

Пълният текст на интервюто може да прочетете тук: http://www.duma.bg/duma/node/18258

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев