Община Сливен

НАП-Сливен разпространява брошури за свързването на касовите апарати

Касов апарат
29.07.2011 / 09:44

Офисът на НАП в Сливен започна разпространението на 2000 брошури в областта. Те са част от националната кампания, насочена към задължението на фирмите да осигурят дистанционна връзка на касовите апарати с приходната администрация, съобщиха от офиса на НАП в Сливен.

Брошурите са поставени в салона за обслужване на клиенти. Те се раздават и от служителите на тези, които подават справки-декларации по Закона за ДДС, както и при проверките, извършвани в търговските обекти от инспекторите.

Крайният срок за свързването на всички касови апарати с информационната система на НАП е 31 март 2012 г. Изключение правят единствено фискалните устройства на аптеките и търговците на зърно, регистрирани по ДДС. Според последните промени в Наредба Н-18 търговците на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят дистанционна връзка на фискалните си устройства с приходната агенция до края на август, а търговците на зърно - до края на ноември 2011 г.

 

26 000 касови устройства вече имат дистанционна връзка, но от НАП съобщават, че за да бъдат спазени законовите изисквания оттук до края на март 2012 г. ,трябва да се свързват по 330 касови апарата в час. Затова от приходната агенция призовават своите клиенти да не изчакват. Колкото повече приближават крайните срокове, толкова повече се удължава и времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев