Община Сливен

Наближава светия празник: Първата копка на Лечков

Йордан Лечков
28.07.2011 / 11:10

Наскоро пред журналисти кметът Йордан Лечков обяви, че на 8-ми август ще прави първа копка по водния цикъл и няколко други обекти. Освен за водопроводите, май ще се режат ленти и за другите обекти.

Ако това се случи - циркът ще е пълен. Защото преди около две години лично премиеът Борисов дойде в Сливен за първа копка именно по водния цикъл. Ако Лечков отново вкара в едно подобно мероприятие премиерът, отзвукът ще е "европейски". Защото няма подобен аналог. И защото става дума за чист шмекерлък и тарикатлък с предизборна цел, в стремеж да бъдат заблудени и управляващите, и сливенските граждани какъв грижовен стопанин е кметът. За да затвърдят това впечатление, управляващите му отпуснаха 2-3 милиона да вдигне малко строителна пушилка.

Зад тази гротескна фасада стоят простички и необорими факти: по вина на кмета са изгубени безвъзвратно десетки милиони евросредства, а в касите на близките нему фирми и на сестра му се вляха обилни парични потоци под различен предлог. Общината е задлъжняла с 60-70 милиона, без да броим поискания нов заем от 6,5 млн., който, слава Богу засега банките отказват да му отпуснат, защото са наясно с кого си имат работа. Другите поводи за сходен коментар оставяме на читателите.

Единствената ни утеха е, че планираната първа копка ще е последна за корифея от Воденичене.

"Седмица"

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев