Община Сливен

На 1 август откриват изложба на художничката Мирела Асенова

Художничката Мирела Асенова
27.07.2011 / 10:41

На 1 август 2011г. /понеделник/ в галерия „Май”, гр. Сливен, от 18.00 ч. ще бъде открита изложба-живопис „Водопад от емоции” на художничката Мирела Асенова. Ще бъдат представени близо 60 творби, предимно среден формат. Темите са вдъхновени от красотата на природата и прелестта на родния край, но в тях се откриват и свободата и полета на въображението.

Потомка на стар сливенски род, Мирела Асенова търси различни поприща за познание и изява.Тя е дипломиран инженер-химик и работи в „Институт за специална техника”. През годините се занимава с мениджмънт, изучава японски език, практикува айкидо, карате и се увлича от източните философски школи. Така, търсейки истински своето призвание, тя се запознава с методиката за рисуване с пръсти на подсъзнатено ниво и прилагайки своите знания и умения, придобити и от други школи, започва да създава разноцветни платна с маслени бои, отразяващи богата душевност и творчески замах.

През миналата 2010г. е представила две самостоятелни изложби в София - в „Галерия за нетрадиционно изкуство - Стефка Балджиева” и в Музея „Земята и хората” - при участието си във Фестивала „Познай себе си”.

Изложбата в Сливен ще бъде открита под патронажа на Областния управител Марин Кавръков.

На 1 август 2011г. в 11.00ч. , в галерия “Май” ще се проведе пресконференция.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев