Община Сливен

Версии, слухове, прогнози: ГЕРБ ще бие дузпата на Йордан Лечков?

Йордан Лечков
26.07.2011 / 10:54

В последните дни се засилиха версиите и слуховете, че ГЕРБ и управляващите оттеглят подкрепата си за кандидатурата на Йордан Лечков за трети мандат като кмет на Сливен.

Миналия четвъртък шефове на ГЕРБ и лично вицепремиера Цветанов публично обявиха имената на кандидатите в някои областни градове, и сред тях това на Георги Славов от Ямбол. Последваха въпроси и сред тях един: защо го няма Йордан Лечков? Отговаряйки на повечето от тях, Цветанов се направи на ударен и въобще подмина този за Лечков.

Според информация от обкръжението на кмета, той се е готвел за срещата, но е получил обаждане да не пътува за София, защото процедурите около неговия избор още не били приключени. Лечков е бил бесен – коментират запознати.

Пак по информация оттам, в средите на сливенския ГЕРБ вече няма единодушие относно подкрепата за Лечков. Възможно било от самата централа на ГЕРБ да подготвят почвата за елиминирането на Лечков, предвид създадените изключително негативни обществени и медийни настроения, включая и тези в Брюксел. Говори се и за провеждана тихомълком анкета на тема кого от ГЕРБ биха подкрепили сливналии на предстоящия вот, в която редом с Лечков били и имената на двама други кандидати.

Областният лидер на ГЕРБ в Сливен - депутатът Десислава Танева отрече да е снето доверието от кмета. Така или иначе, загадката дали ГЕРБ ще се пожертва заради провалилия се и затънал в съдебни дела Лечков, тепърва ще се изяснява.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев