Община Сливен

Новозагорецът Петър Стойчев - световен шампион

Петър Стойчев
24.07.2011 / 09:55

„Изключително съм щастлив и горд, че станах световен шампион за първи път в моята кариера. Толкова години се старая да спечеля тази титла и най-накрая успях, но мисля, че си я заслужавам. Беше много тежко, изключително тежко”, бяха първите думи на новия световен шампион на 25 километра плувен маратон Петър Стойчев.

„Водата беше много гореща, по-гореща от старта на 10 километра. Но стиснах зъби и дадох всичко от себе си, за да спечеля. Това е изключителен момент в моя живот, а освен това прекрасна компенсация за разочарованието на 10 километра. Не съм от хората, които се оплакват, но в предишния ми старт, до 8-ия километър бях в призовата тройка, но след това изведнъж нещо се случи и останах чак на 27-о място”, обясни Стойчев.

„За съжаление, няма да празнувам с близките си и приятелите този златен медал в България, защото от Китай заминавам директно за Канада, където ми предстоят два старта от Световната купа. Посвещавам световната си титла на цяла България и на хората, които се интересуват от спорт”.

"Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев