Община Сливен

Ученик уби и удави баща си в бидон

Ученик уби и удави баща си в бидон
23.07.2011 / 10:50

18-годишен ученик удави баща си в бидон с джибри и остави тялото му да гние 3 месеца в семейното мазе на блок в Казанлък.

Трупът на обявения за издирване от 12 април Иван Христов Иванов, на 37 г., е открит, след като съседи повикали полиция заради силната миризма на мърша в блока.

Тялото е намерено след като домоуправителката на жилищния блок на улица "Пушкин" 4 в Казанлък Йовка Желязкова и живеещият на първия етаж полицай Иван решават на 19 юли да търсят помощ заради вонята. По ирония на съдбата апартаментът на мъртвия е на същата етажна площадка с жилището на полицая.

Когато униформените влизат в мазето, всички инстинктивно запушват носовете си и затварят за миг очи. Носовете - заради непоносимата воня. Очите - заради жестоката картина: трупът на мъжа е вкаран в малък бял бидон с главата надолу, а върху него е поставен като капак друг бидон - син на цвят и по-голям. По-късно ще стане ясно, че смъртта на мъжа е била мъчителна. Той е натикан в бидона в безпомощно състояние и захлупен с другия бидон, в който имало джибри. Те се свлекли надолу и Иван се задушил и удавил в тях, без дори да може да помръдне.

Малко по-късно единственият заподозрян за убийството Слави Христов, 18-годишният единствен син на мъртвия, ще признае пред полицаите как е убил баща си.

Двамата били в мазето и се спречкали за нещо. Синът блъснал баща си, който паднал на цимента и загубил съзнание. Вместо да му помогне, Слави го набутал в бидона и заключил след себе си катинара на мазето.

След това в продължение на 3 месеца тийнейджърът ходел на училище, излизал с приятели, радвал се на ваканцията, но дума не промълвил за случилото се.

В същото време майка му Мария обявила съпруга си за изчезнал, дори разлепила снимките му по спирките из целия град.

Семейството на Иван и Мария се нанесло на първия етаж в блока преди 6 г. Мъжът бил строител и се хващал да работи на различни обекти, през декември дори се върнал от гурбет в Словения. Живеели много бедно, даже токът им бил изключен.

"Сега дори нямам пари да го погреба", изплака пред "24 часа" Мария. Тя допускала всичко друго, но не и такава съдба за съпруга си, с когото били от 18 г. Твърди, че не знае защо синът им е посегнал на баща си.

"24 часа"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев