Община Сливен

Какво каза при първата си публична среща ген. Кольо Милев

ген. Кольо Милев
21.07.2011 / 09:15

Над 20 военно-родолюбиви и граждански съюзи, формирования и сдружения завчера организираха в театралния салон на ч-ще “Зора” среща с издигнатия от общинската организация на БСП независим кандидат за кмет на община Сливен генерал Кольо Милев.

Сред присъствуващите в препълнената зала членове на посочените съюзи и сдружения, както и много граждани бяха и депутатът Асен Гагаузов, висши военноначалници като ген.лейтенант Гиньо Тонев, бивш командващ Трета армия и зам.началник на Генералния щаб на БА ген.лейтенант Кирил Цветков, бивш командващ сухопътните войски на БА, Симеон Симеонов, председател на централното ръководство на Отечествения съюз, председателят на общинската организация на БСП Мартин Славов и други.

Поднасяйки и припомняйки на сливналии своята “визитна картичка”, ген. Милев заяви: “По-голямата част от професионалния ми живот е преминала в град Сливен. Тук е младостта ми, тук се влюбих, създадох семейство, родиха ми се децата. Тук от лейтенант до полковник се трудих честно и израстнах от командир на взвод до командир на полк (инженерния полк в с. Сотиря – б.р.) . Тук в Сливен съградих в личен план това, с което днес се гордея, а в служебен план получих това, което беше оценено и през 2008 г. ми бе присвоено званието “бригаден генерал” Смело мога да заявя, че Сливен е моят втори роден град! Кажете ми как да не обичам Сливен, как да не се вълнувам от срещите си със сливналии, с колеги и приятели, как да не ме боли за случилото и случващото се в града!”

Ген. Милев е с висше военно - инженерно образование. Но и като командир на полк, и особено като командир на специализираната военна бригада в Белене той е израстнал като знаещ и можещ мениджър. В негово разпореждане и под негово управление са били хиляди хора и скъпоструваща техника. Изграждал е или е обезопасявал обекти за десетки и стотици милиони лева. Познанията, натрупани от контактите, които е имал с ръководители на централно, областно и общинско управленско равнище, днес му позволяват да бъде напълно ориентиран в общинските дела. Това пролича от няколко негови най-първи обобщения и представени приоритети.

“Общината не е фирма, още по-малко фирма на кмета и е недопустимо да се управлява само съобразно неговите интереси!” - е категоричен ген. Милев. Определяйки защитата на интересите и удовлетворяването на потребностите на гражданите за най- висш критерий в своята бъдеща работа като кмет, ген. Милев изведе един много важен приоритет: бързото ликвидиране на ежедневно тормозещите и унижаващите хората на Сливен последици от правени-недоправените обекти в централната част на града и кварталите “Сини камъни”, “Кольо Фичето”, “Дружба”, “Република” и т.н.

Само две предложения, които недвусмислено говорят за отношението на ген. Милев към проблемите на обикновените хора: първото, пълно поемане от общината на цената на билета за градския транспорт за всички пенсионери над 70 години (т.е. “безплатен “ градски транспорт), създаване възможност за две “безплатни” пътувания на месец за възрастните над 70 години от селищата на общината до Сливен и обратно, радикално облекчаване на системата за абонаментните карти за пенсионерите; второто - спиране на прокараната от Лечков противозаконна разпродажба на свободни общински жилища (ако са останали такива) и предоставянето им под наем на правоимащите, особено млади семейства и хора в неравностойно положение.

С макар и на кратко изложени мисли, пролича, че ген. Милев знае как да се възстанови разрушената от Лечков здравословна бизнессреда и приложат конкретните механизми, с които общината може да подпомогне малкия и средния бизнес, наясно е с реалните условия за привличане на сериозни инвеститори, “на ти” е с проектите по оперативните програми за усвояване на европейски пари.

 

 

Обобщението на казаните за ген. Милев обективни оценки и топли слова от гостите на срещата - негови колеги, от господата Гагаузов и Мартин Славов, от хората в залата е в следните характеристики: отговорен, организиран, волеви, с висок морал и професионализъм ръководител-управленец, човек с изградени умения да работи с хората и в екип, с проверена и изпитана в практиката жизнена позиция.

С една дума: доказан управленски потенциал! В сегашната чудовищна разсипия на Сливен само в такава личност може да бъде надеждата за спасение на сливналии. Общият дух на залата: издигнатият от БСП независим кандидат за кмет на Сливен ген. Милев може и трябва да стане кандидат за кмет на повечето сливналии и избиратели от селищата в общината и като резултат - да бъде новият кмет на всички граждани на Община Сливен.

 

(Материалът ни бе изпратен от активисти на БСП поради невъзможност представител на „Седмица” да бъде на срещата)

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев