Община Сливен

Представянето на Иван Славов завърши с "Наздравица" от Верди

Коктейл
20.07.2011 / 11:29

С химна на България и "Стани, стани юнак балкански" започна представянето от "Съюз за Сливен" на кандидатурата на Иван Славов за кмет на Сливен. То завърши по европейски тертип: три млади и чаровни оперни певици, с чаши вино в ръцете, запяха „Наздравица” от Верди.

Стотиците подкрепящи Славов едва дишаха в сгорещеното фоае на

драматичния театър, но стоически издържаха. Сред тях, освен съветниците от "Съюз за Сливен", бяха и проф. Нансен Бехар, проф. Васил Гергинов, проф. Станимир Петков, лидерът на "Съюз за Пловдив” адв. Дани Каназирева, известни общественици и местни политици, представители на художествено-творческата интелигенция и др. Направи впечатление и присъствието на доста млади хора.

Д-р Емилия Симеонова, председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и др. изразиха своята подкрепа за бившия кмет и бивш депутат Иван Славов, който май ще се окаже голям проблем на своята БСП, предпочел друга формация. Васил Долапчиев сподели отвращението си от поредния политически битак, на който излизат политическите партии у нас и призова безпардонността и безотговорността да бъдат изгонени от сливенската община. Своите пожелания за успех към кандидата поднесе и адв. Дани Каназирева.

В едно изключително същностно изказване, Владимир Демирев от Историческия музей отвори дума за културно – историческото наследство на Сливен, като пожела на Славов да е кметът – стопанин, спасил го от забрава и съсипия.

От името на „Съюз за Сливен" Радостин Русев изрази накратко

мотивите за създаването на формацията и надеждите, които тя храни за поврат в община Сливен, ако Славов бъде избран за кмет. Самият Иван Славов в свойствения за него патетичен стил се обяви за това гражданите да станат партньори на бъдещата местна власт и се обяви за ефективно и отговорно управление.

"Изходът от вота зависи от самия Славов - заявиха някои от по-придирчивите. - А именно, дали Славов ще съумее да излезе от политическата патетика и да насити с конкретика, с нови идеи и ефективна програма своите предизборни изяви."

Зад Славов застават и бизнесмени с опити и възможности за привличане на инвестиции, смятат местни политици. Дано характерният пред последните години конфликт на интереси не вземе връх над изстраданите въжделения на сливенските граждани за истински поврат в икономиката и духовността.

На входа на театъра гостите бяха посрещнати с питка и шарена сол, а накрая гостите похапнаха и попийнаха, както е по традиция.

Още снимки от новината

Коктейл
Коктейл
Коктейл
Коктейл
Коктейл

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев